Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Octovec (Rhus typhina)

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Sem zardel.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Dajmar je napisal/a:
Sem zardel.

Res so lepi, krasni.
P.S. Lahko dodaš še malo rdeče na lica, he-he!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Svetloba

Odgovor Napisal/-a Svetloba »

Dajmar, res lepi izdelki. Zaupaj mi, ali les octovca stružiš svežega, ali ga najprej posusiš? Ali izdelke potlej opariš, da ne pokajo? Se mi zdi, da je suh les octovca precej lahek in najbrž so tudi skledice, ki si jih naredil, precej lažje od drugih._________________Vam povem vljudno ali po resnici?
Dajmar

Svežega na polizdelek,debeline 1,5 do 2cm, premažem z belim mizarskim lepilom, da zaprem pore in se les počasi suši in ga pozabim za leto ali dve.
Včasih pa tudi klade namažem in potem čakam da se posuši. Za lažjo predstavo.

Les octovca je redek in lato lahek in zahteva zelo ostra dleta ali pa več brušenja . Pravi leso strugarji to znajo. Sam pa sem samouk z veliko volje.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

ful lepo, ni kaj

Imam metrski hlod jablane, debelina cca 40-50 cm. Lep, zdrav.
Kako ga naj narežem, da bi se izdelalo kaj podobnega?
Dajmar

Imaš ZS
Sanjarka Ana

Odgovor Napisal/-a Sanjarka Ana »

Uhh ... kako so lepe. poklon poklon
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Dajmar, lahko rečem le: rokca, smisel in potrpljenje . Kdor zna, pač zna poklon .

Dajmar, jaz bi tole osamosvojila med Ustvarjalne ideje, tukaj pa pustila link, bo v redu?
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Imam steblo poleti porezanega octovca. Dolgo 2 metra malo ukrivljeno. Debeline približno 10 cm. Če ga kdo želi mu ga podarim Very Happy

Dajmar lepi izdelki. Lahko naslednjič prineseš na srečanje, da to vidimo od blizu?_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Dajmar, zdaj te bomo pa zasuli z vprašanji Cool Very Happy Mene pa zanima ali so te sklede lakirane ali s čim drugim polirane, ali imaš tudi natur variante oziroma oljene ? Smile
Odgovori