Vseslovenska Gartlcmanija 2013 v sob. 5.10. Lj-Podgrad

Odgovori
originalnilist

Odgovor Napisal/-a originalnilist »

Pecivo je podobno uršulinemu a pekarica Uršuli Laughing to je Grška baklava.
Recept v rubriki recepti.
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Da se jaz strnem svoje vtise. Bilo je fajn. Spoznala nekaj novih obrazov, srecala stare borce.
Da je bilo vreme bolj tako tako pa sploh nisem opazila.
Kokoska je prezivela vse lezece policaje do Pri peclju in potem se pot do druge strani nase kure. In zdaj uziva 100 na uro pri doli.
Spoznali ste pa v zivo grahasto varianto kokosi za katero je Marco Polo rekel, da je krizanec med kokosjo in zajcem (ali pa macko, se ne spomnim vec) oziroma japonsko svileno kokos.
Brez vinjete je bila lepa dooouga izletna pot z obveznim postankom na Trojanah nazaj grede._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
greeny

Odgovor Napisal/-a greeny »

Aye-Aye je napisal/a:
Sem imela spet eno zanimivo noč, pravzaprav že jutro, polno enih idej, zamisli. Ko vas takole berem, vidim, da ste imeli skoraj vsi premalo časa vse spoznat. Pa tudi srečelov, bi vam bil še bolj všeč, če bi za vsakega vedeli kaj je dobil in od koga. No, čisto slučajno med pogovori z ljudmi pa tudi sprehajanji med njimi in vlečenjem na ušesa Embarassed, sem ujela kar nekaj koristnih informacij, ne vem pa koliko mi jih je ušlo, tako spoznaš, da čisto skoraj vsak ima še kako znanje o čem, ki bi nas morda zanimalo in zakaj ne bi to zvedeli vsi. Tako si mislim, da bi morda naslednjič uredili tako, da se vsak, ki pride po darilo predstavi, kdo je, od kje, kaj ga zanima, če ima kak zanimiv hobi ali morda celo poklic ali znanje, morda kaj izdeluje, v glavnem predstavi vse kar bi želel deliti z nami. Very Happy Lahko pa seveda po želji, tudi čisto samo na kratko, le toliko da vemo kdo in od kod je. Smile Če ima kaj večjega za predstavit, da ne bi predolgo trajalo pa na koncu naredi večjo predstavitev ali delavnico.
No, verjetno bi tu zraven ne smel manjkat še povezovalec, bolj za to, da ne bi en čez drugega govorili. Cool

Zanimiva, in v osnovi dobra ideja, ampak mislim, da pač ˝navadnega˝ pogovora ne more nadomestiti. Potem nekateri smo bolj sramežljivi, pa nam je že to napor Smile . Bilo bi morda edino smiselno, da bi vsak za vsakega zvedel vzdevek, ker smo kar iskali ljudi cel dan, je pa to spet težko izvesti zaradi različnega prihajanja in pa brez da bi izgledalo vojaško Smile .Pa še veliiiiko nas je bilo. Tako da žal jaz kake boljše ideje nimam, itak je pa tako, da sam pogovor potem nanese na kakšne zanimivosti, ki jih v nečem urejenem ne zveš, čeprav na koncu iz tiste eksplozije informacij samo delček ostane v glavi.

@slavc: hvala za recept, si ga ne bi čisto zapomnil Smile
slavc

Odgovor Napisal/-a slavc »

juglans, irenca: kar sem novega povedal, je že zapisano - kako se kisa blitva. Zelje in repa pa je standard: naribamo, natlačimo, z žličko soli na en kozarec plus razne začimbe po želji (kumina, brinove jagode, ...), vsakodnevni pregled vrenja, morebitno dolivanje slanice).
Razlika pri blitvi je, da vodo dvakrat menjamo in šele tretjič solimo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Berem, da vas je imelo veliko težave z iskanjem drug drugega.
Ni druge, najbolje da za vsakega izumimo črtno kodo, mu jo prilepimo na čelo, pa bo zapiskalo, ko bo šel mimo Wink Laughing Laughing Laughing .

Res je pri 80 udeležencih to kar precejšen zalogaj, ima pa to tudi dobro stran, mimogrede spoznamo še druge, ki jih niti ne iščemo. Edina uporabna in enostavno izvedljiva ideja, ki mi tale hip pade na pamet, je to, da bi naslednjič za spremljevalce natisnili kartončke v drugačni barvi, pa bi se izbor takoj zožil najmanj za tretjino.

Skupno menjalno mesto ima pa eno slabost, ki sem jo sama že preizkusila na lastni koži: tisto, kar je bilo posebej prinešeno po dogovoru, je zmanjkalo prej, preden sem našla naročnike Crying or Very sad . Si predstavljate zadrego na obeh straneh, ko sem nazaj lovila manjkajoče rastline Embarassed . Zato bom sama kar vztrajala pri: iz avta v avto, ker mi je iskanje manjše zlo.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Takole je to, ko je na kupu 80 ljudi, je pač med njimi težko najti nekoga, ki ga ne poznaš, še posebej, če od odstalih 78 poznaš samo ene 4. Ovotost v puloverje, vetrovke, bunde in kar je še takega, nam ni ravno bila v prid. "Info center" je dal vsem, ki so prišli vprašat, kar dobre podatke o iskanih, vsaj večinoma. Vsekakor pomaga, če je človek tudi sicer vajen biti med množico ljudi, ki so stalno v gibanju in iskati pravega. Wink
Greeny, pretiravaš, zadrego ob takih prilikah je treba preganjati in edini način je, da jo primeš za roge. Vaja dela mojstra. Preverjeno, deluje.
Meni se zdi ideja z dvobarvnimi priponkami OK, bomo realizirali, bo res vsaj malo pomagalo (razen, če se bo večina spremljevalcev vems včlanila Smile ).
Tudi idej s tem, da vsak, ki prevzame dobitek, malo postoji in pove nekja besed o sebi, zelo dobra. Saj, tanarbolj sramežljivi boste pač samo ime povedali, pa od kod prihajate. Enim ne bo težko malo naplesti.......a ne? Embarassed
Okoli menjave se tudi strinjam z muho. Eno je, kar je ciljano pripeljano, drugo, kar je na voljo vsem. Se res ne obnese, če se to meša.
Morda bi bilo dobro, da bi le vrstni red malo obrnili. Najprej pač pridemo na mesto dogodka, prevzamemo priponko in jo res nosiimo na vidnem mestu, potem malo poklepetamo, vmes oddamo prispevke za Gartlclov, še malo poklepetamo, ne pozabimo oddati reči na mizo za sladkanje in pokušanje,.....
Potem pride čas, ko gtremo vsi k avtom (saj si na streho lahko damo karton z napisom, kdo smo....) in si izmenjujemo, kar pač imamo.
Sledi klepet, pa kosilo, pa Gartlclov, pa.......................
Na nebu pa sije sunny . Tega in nekaj stopinj več sem, vsaj jaz, pogrešala, pa sem znana nezmrzljivka.
No, saj do naslednjega srečanja bomo scenarij še dodelali, tako dobro, da bo vse zgledalo spontano tistim, ki imajo radi to in dobro in natančno organizirano vsem, ki imajo to radi. Ni bati, znamo. žur
Če se vmes organizira kakšno manjše lokalno srečanje tu, pa tam, pa še tam, bo tudi pomagalo, ker, ko poznaš večino, se manjšina še nepoznanih kar hitro obvlada. jaz, jaz!
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Metuljc, tak vrstni red, ki si ga opisala, bi bil seveda idealen, a računati je treba, da prevlada spontanost. Sama sem nameravala priti malo prej, pa takoj po priponko, pozdraviti vse skupaj, si ogledati, kje je kaj, oddati darila za gartlclov, potem pa začeti z menjavami.
Potem pa je bilo tako, da ko sem parkirala, smo se začeli pozdravljati še brez priponk, parkirišče je bilo središče dogajanja in menjali smo rastline, čeprav smo bili še brez priponk in je bil to včasih problem. Tako da je trajalo, preden sem prispela do tebe, da sem se lahko prijavila. Dobro bi bilo, če bi znali nekako izvesti, da bi se najprej spontano šli prijavit, potem šele menjali.
Za Gartlclov se strinjam, da bi se malo predstavili, vsaj ime.
Mesecnik

Odgovor Napisal/-a Mesecnik »

Mislim, da je manj bolec postopek od crtne kode izmenjava telefonskih Laughing .
Tako sem tudi jaz nasla tebe muha takrat prvic v botanicnem vrtu po 20 letih Wink_________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Plamenka, vse je v samodisciplini. premirje
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Metuljc, saj sebe sem dala samo kot primer, s katerim sem hotela samo povedati, kako je potekalo. Saj jaz nisem imela kakih posebnih problemov, ker večino poznam, pa pri organizaciji nisem nič pomagala, za razliko od Vode, na primer. Drugič tudi ne bom imela toliko za menjat in bom imela več časa. Samo razmišljam, kako bi poenostavili, če se kaj da poenostaviti, ker bomo verjetno tudi naslednjič imeli tako številčno srečanje. Najbrž bo tudi drugič večina forumašev takoj spontano začela z menjavami, še preden si bo obesila kartončke z imeni okoli vratu in bi bilo dobro računati s tem in razmisliti, kako bi te menjave poenostavili, da bi se čimmanj iskali. Mogoče bi res bilo lažje, če bi bili napisi na avtomobilih, kot je bil predlog. Ali pa če bi jih kdo na parkirišču usmerjal, da se najprej prijavijo, samo vedno se bo našel kdo, ki bo ravno zagledal nekoga, ki mu lahko odda prinešeno.
Odgovori

Vrni se na “Srečanja”