pika
-
- Site Admin
pika
(Prenos iz arhiva)
-
Če bi kdo želel, pa če bo kdo dovolj prijazen, da prepelje na srečanje, ker mene ne bo, ponujam ukoreninjene vejice oleandrov:
1 temno lila (Plamenka), 1 jantarno-rožnat dvojni (bobolino), 1 skoraj bel odtenek rožnate, 3 vanilijev dvojni (Plamenka, greeny, marinka), dva neznana, ker sem izgubila listek.Nazadnje urejal/a pika 29 Sep 2013 09:33; skupaj popravljeno 5 krat
1 temno lila (Plamenka), 1 jantarno-rožnat dvojni (bobolino), 1 skoraj bel odtenek rožnate, 3 vanilijev dvojni (Plamenka, greeny, marinka), dva neznana, ker sem izgubila listek.Nazadnje urejal/a pika 29 Sep 2013 09:33; skupaj popravljeno 5 krat
-
Oleandre sem oddala, upam, da so vsi našli lastnike, zdaj pa iščem še nekaj sort paradižnika.
V mislih sem imela:
od balkonskih: (že dobila vse tri)
pendulina orange
whippersnapper
anmore dewdrop
zelenih:
lime green salad
belih:
Bianca grande
Mirabelle blanche
rožnatih: (že dobila)
earl's faux
in oranžnih:
bursztyn
orange pixie
jaune flamme (že dobila)
persimmon
sungella
Sprejemam pa tudi nasvete in 'odsvete' glede teh sort. Rada bi posejala sorte, primerne za rumeno oranžno mezgo,
balkonske paradižnike, iz katerih ne zraste preveliko šavje in
čim bolj zgodnje in čim bolj nizke sorte za v lonec, po možnosti uporabne oblike za v solato (beri: okrogle, srednje velike), tudi ne predrobne češnjevce (sem zahtevna ).
Sprejemam tudi vaše želje glede semen Nazadnje urejal/a pika 01 Nov 2013 10:48; skupaj popravljeno 2 krat
V mislih sem imela:
od balkonskih: (že dobila vse tri)
pendulina orange
whippersnapper
anmore dewdrop
zelenih:
lime green salad
belih:
Bianca grande
Mirabelle blanche
rožnatih: (že dobila)
earl's faux
in oranžnih:
bursztyn
orange pixie
jaune flamme (že dobila)
persimmon
sungella
Sprejemam pa tudi nasvete in 'odsvete' glede teh sort. Rada bi posejala sorte, primerne za rumeno oranžno mezgo,
balkonske paradižnike, iz katerih ne zraste preveliko šavje in
čim bolj zgodnje in čim bolj nizke sorte za v lonec, po možnosti uporabne oblike za v solato (beri: okrogle, srednje velike), tudi ne predrobne češnjevce (sem zahtevna ).
Sprejemam tudi vaše želje glede semen Nazadnje urejal/a pika 01 Nov 2013 10:48; skupaj popravljeno 2 krat