Kaki - skupno naročilo

Odgovori
juglans
Prispevkov: 3389
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

super, imam še nekaj potencialnih kontaktov.

fino bodi
metuljc
Prispevkov: 9475
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Tudi jaz bom, enako kot lani, vzela vsaj en zabojček kakija, ko bo jasno natanko, kdaj bo dostava, se odločim, če tudi kaj za sušenje.
juglans
Prispevkov: 3389
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

battagelli, je slučajno kaj kivija pri hiši?

Nekateri sprašujejo tudi za kivi.
tjesih
Prispevkov: 537
Pridružen: To Jun 18, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Mene pa zanima kako se kaki suši in za kaj se uporablja. Lahko prosim dobim nasvet.
battagelli
Prispevkov: 309
Pridružen: Sr Jun 26, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a battagelli »

Kivijev nimam.Lahko pa povprašam pr kolegu.

Kakije sušim cele ali vsaj polovičke,obvezno jih prej olupim.Sušim jih v navadnem ABC bio sušilniku,stem da sem dokupil zaradi krožnikov še enega.
Sušim v 8 krožnikih namesto v 4,to pa zaradi boljšega izkoristka elektrike.
Letos planiram nabavo še 4 krožnikov,tako da bi sušil v 12.Motor za zrak in grelec sta namreč dovolj močna.(Presenečeni boste koliko se lahko posuši,v tako majhni pripravi)
Sušenja me je naučil g. Brajnik,kateri je prvi začel bolj strokovno sušiti Kakije.
Potrebno je biti pazljiv pri temperaturi sušenja,katera naj ne presega 42 stopinj.Po končanem sušenju jih jaz pustim, da dozorijo.Po kakih treh mesecih,ko se začnejo barvati z belim poprhom (sladkor,kot pri smokvi) so tapravi.
Tako sušeni kakiji so res nekaj posebnega,vrhunski po okusu in vsebnosti vitaminov in mineralov,kar pa še posebno velja popolnoma brez sledu raznih fitofarmacevtskih sredstev sepravi nakratko STRUPOV.
Še malo več si lahko preberete tukaj http://naturscek.si/umedena-delikatesa/
in tukaj http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/hranilne-in-zdravilne-lastnosti-kakija/_________________Pod Čavnom visokim prebivam,z bistro vodico se umivam,gledam dolinco prekrasno,vidim Vipavco počasno.
zuf
Prispevkov: 1975
Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a zuf »

NAročam še dodatnih 40 kil kakijev za prijatelja.
Dostava LJ.

Imam vprašanje glede sušenja.
Imamo krušno peč.
Kakšen način sušenja predlagate?
Krhlji, cele, polovičke?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Prispevkov: 17491
Pridružen: Ne Okt 27, 2024 7:08 pm
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zuf, običajnih ali drobnih za sušenje ?
zuf
Prispevkov: 1975
Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a zuf »

Običajnih.
Aye-Aye
Prispevkov: 1741
Pridružen: Pe Maj 31, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

u, battagelli, sem prav Brajnikovo vrečko celih suhih kakijev pred kakim letom v dar dobila od znanke, pa to je res tako dobro, uh se mi je zaluštal. Boš morda tudi takega suhega imel kaj za prodat. Saj da bi takole dolgo sušila cele, pri meni ne bi šlo.

Naročam zaenkrat 1 zaboj I.klase in 1 zaboj II.klase.
juglans
Prispevkov: 3389
Pridružen: Po Jul 01, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a juglans »

battagelli je napisal/a:
Kivijev nimam.Lahko pa povprašam pr kolegu.

Kakije sušim cele ali vsaj polovičke,obvezno jih prej olupim.Sušim jih v navadnem ABC bio sušilniku,stem da sem dokupil zaradi krožnikov še enega.
Sušim v 8 krožnikih namesto v 4,to pa zaradi boljšega izkoristka elektrike.
Letos planiram nabavo še 4 krožnikov,tako da bi sušil v 12.Motor za zrak in grelec sta namreč dovolj močna.(Presenečeni boste koliko se lahko posuši,v tako majhni pripravi)
Sušenja me je naučil g. Brajnik,kateri je prvi začel bolj strokovno sušiti Kakije.
Potrebno je biti pazljiv pri temperaturi sušenja,katera naj ne presega 42 stopinj.Po končanem sušenju jih jaz pustim, da dozorijo.Po kakih treh mesecih,ko se začnejo barvati z belim poprhom (sladkor,kot pri smokvi) so tapravi.
Tako sušeni kakiji so res nekaj posebnega,vrhunski po okusu in vsebnosti vitaminov in mineralov,kar pa še posebno velja popolnoma brez sledu raznih fitofarmacevtskih sredstev sepravi nakratko STRUPOV.
Še malo več si lahko preberete tukaj http://naturscek.si/umedena-delikatesa/
in tukaj http://www.aktivni.si/prehrana/za-aktivne/hranilne-in-zdravilne-lastnosti-kakija/


Ali lahko napišeš koliko časa (približno) se polovičke sušijo v takšnem ABC bio sušilniku?
Verjetno lupiš že končno umedene.
Odgovori

Vrni se na “Skupinski nakupi in delavnice”