Ja, vap oz. štrajfiks bi nekako sčistil tistih par cm med tlakovci, to s kisom in gorilnikom mi je pa nekako bolj interesantno. Glede gorilnika se mi pa poraja vprašanje, kaj se zgodi s tlakovci ko jih "zažgeš"?
Aha, sem se spomnila, bratranec je kupil en voziček, dal vanj ono običajno jeklenko, nanjo tak hgorilec, ki je na Svetlobini fotki ali nekja podobnega iz Bau.....in pravi, da je 2x letno dovolj, da požge ves plevel. Menda bo prihodnje leto patent pri nas prevzet, letos ni prišlo do realizacije.
Ožiganje plevelov je običajen postopek namesto herbicida v EKO.Tudi kis za vlaganje,vendar 20%,ki se dobi na Madžarskem._________________Narava vse povrne!
V katerem času pa je najprimirneje čistiti tole? Je dobro tudi za kakšno invazivno grmovje? Kaj pa tale naš alkoholni kis ki se ga dobi v centrih?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Meni je še vedno najbolj eko tako kot dela muha, puljenje takoj po dežju , gre en dva tri. Tudi kis se zdi uporaben, ampak poleg tega, da skuri tudi nekaj žužkov, me zanima še, kako dolgoročno vpliva na tlakovce, namreč če razjeda kalcij in še kaj ...
TP, ocetno kislino se mi zdi, da sem videla zadnjič v Samson-u, Kamnik, če se ne motim jo uporabljajo tudi v čebelarstvu za dezinfekcijo in to kar močno koncentracijo.
Drugače pa organiziraj delovno akcijo plevljenja. Da ne bomo uničevali drobnih živalic. Sem za rekreacijo Čeprav, kaj pa ubogi pleveli, saj rastline tudi čutijo. Preberite si knjigo: Skrivnostno življenje rastlin (Petra Tompkinsona in Christopherja Birda). Povzetek
Z veseljem vas povabim na vikend puljenja plevela, pa potem lahko ene 4 x letno ponovimo. Lepi razgledi in dober zrak so gratis, pa kak čaj in še kaj tudi.