Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Kako se znebiti štora
-
Ob straneh ga še nekoliko odkoplji, čim globlje, oz. toliko kot gre in z nakopano zemljo naredi nekakšen obroč, kot za taborni ogenj, nato pa na štoru zakuri ogenj. Saj ni treba, da je prav velik in visok ogenj, ravno toliko da je, pač ogenj kakršnega potrebuješ za piknik. Bo pač trajalo nekoliko dlje, oz. boš na tlečem štoru lahko spotoma spekla več kostanja. Zakuri kar na štoru, oz. ob njem, ker je videti, da je štor še precej 'frišen'. Aja, še to: pri morebitnem žaganju v štor zelo pazi, ker se z verižno žago praviloma ne sme žagati s konico žaginega lista, zaradi nevarnosti povratnega udara._________________Vam povem vljudno ali po resnici?
No saj ni tak problem če je štor majhen.
Če pa je na višini več kot 1,5m hrast premera 1m, pa zraven še 3 debla lipe vse čez pol metra in zraven še štor od gabra (največji problem) pol je pa tu precej ur kopanja in sekanja korenin.
No ampak mi je lani uspelo to združbo podreti.
Gabrov štor sem letos še malo obžgal in potem obsekal in potegnil ven.
Nato sem vse skupaj zasul in tam bodo kmalu rastle trte._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Če pa je na višini več kot 1,5m hrast premera 1m, pa zraven še 3 debla lipe vse čez pol metra in zraven še štor od gabra (največji problem) pol je pa tu precej ur kopanja in sekanja korenin.
No ampak mi je lani uspelo to združbo podreti.
Gabrov štor sem letos še malo obžgal in potem obsekal in potegnil ven.
Nato sem vse skupaj zasul in tam bodo kmalu rastle trte._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
In kako sem se jaz na dvorišču rešil Pawlonije.Mogoče je kje izpred 30 let še kakšen fot, premir ji je bil preko 40 cm.Trmasta kot mula, rez z motorko 10 cm nad tlemi, ni se hotela vdati. Dve leti borbe, pa še je poganjala, noben premaz ni pomagal.Končno ovijanje z debelim nylonom in 5 centimeterski selotejp, predhodno pa ponovna rez, da sem prišel v področje katero je živo in poganja stransko.
Nato pa eliksir. Pol litra nitro razredčila,ter hitro pokrlil z nylonom, ponovitev postopka naslednjo uro.Ostanek štora z koreninami je propadel..
lp.
Nato pa eliksir. Pol litra nitro razredčila,ter hitro pokrlil z nylonom, ponovitev postopka naslednjo uro.Ostanek štora z koreninami je propadel..
lp.