Upam, da je tole v pravi temi?

ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ojla TW.TI.
Ja vrteči se tumbler preko pasu soda zahteva sod z pokrovom za odprtje in močno objemko za sigurno zapiranje, Je tudi bil ena od opcij a je po vseh premislekih odpadla, ker je ojačanje soda preko pasu zelo problematično zaradi upogibanja in obremenitve. Pa manj komposta se pridela in stojalo za nosilnos mora biti glomazno ali usidrano-udiblano drugač se stvar prevrne. Sode sem našel na Bolhi in mi jih je prodajalec pripeljal iz Ljutomera za 20€kos.
Vsi stroški razen dela po kosu se vrtijo nekje okoli 75 € z motornim pogonom.
Na tržišču se že prodajejo plastični s pogonom na roko ( KURBEL System )a so, ko se segrejejo zelo slabotni in se, če so obremenjeni radi sesujejo.Cene pa od 99-350€ seveda bi moj stal v primerjavi nad 350€.
L.P. Ivan._________________Veselo na delo !
ivipiči

Čao Muha
Vrtenje se lahko nastavi na timer šalter ali po želji ena do dvakrat na dan po 2 minutki.L.P._________________Veselo na delo !
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Slovenija ima nešteto brihtnih, ki bi nas res lahko popeljali po poti Švice. Žal jih vsaj polovica teh samo razmišlja, kje še kaj pobrat narodu in ne tako kot naš vipiči, ki je naredil res nobl kompostnik.
Aja pa vprašanje a kolesa mora imet ali so samo za lažji transport?
In če ni skrivnost koliko pride cinkanje?
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
ivipiči

Čao Furman.
Kolesa ima zato,ker ga moram na parceli peljat do vrta a, ker sem kolesa imel viška sem jih uporabil so pa za oba kompostnika saj jih lahko, ko ga postavim na stalno mesto enostavno izvlečem,tudi ročaje za tiščat lahko prestavljam iz enega na drugega.
Koliko stane pocinkanje še nevem a sem slišal, da je ceneje od barvanja pa še večno drži, bom pa naredil filmček, ko bo gotov in ga bom posredoval na forum. Ja pa še, ko je kompost v njem gotov ga enostavno zapelješ na vrt in izprazniš sod, udobnost je pol dopusta!! ivipiči_________________Veselo na delo !
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

SUPER
bravo, pač mojster. Very Happy_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”