Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija
-
crtj-admin
- Site Admin
Fuchsia magellanica - prezimno trdna fuksija
(Prenos iz arhiva)
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
Ena redkih, če ne celo edina, ki prezimi tudi pri nas v notranjosti kar na prostem :

Lani jeseni sem od prijazne forumašice dobila potaknjence, posadila v vrt in pokrila s steklenim kozarcem za vlaganje. Letošnjo jesen gre na stalno mesto na gredo.
Da prezimi na vrtu torej vemo, kako bi pa prezimila v koritih in loncih zunaj na balkonu, ne vem. Ima kdo s tem že izkušnje?

Lani jeseni sem od prijazne forumašice dobila potaknjence, posadila v vrt in pokrila s steklenim kozarcem za vlaganje. Letošnjo jesen gre na stalno mesto na gredo.
Da prezimi na vrtu torej vemo, kako bi pa prezimila v koritih in loncih zunaj na balkonu, ne vem. Ima kdo s tem že izkušnje?
-
Mesecnik
Pri nas ne prezimi ne v zemlji in ne v zaščitenih loncih. Tudi 3 sorte prezimnih fuksij, ki jih prodaja Kiepenkerl mi niso preživele, pa so bile lani na jesen že veliki grmi. Ampak pri nas je pač Sibirija._________________Two roads diverged in a wood,
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
and I took the one less traveled.
--Robert Frost
-
žižola
-
živa
- Kraj: Žiri-NM
Mesečnik, pri nas poleg mraza tudi voda, pa rastejo brez težav. Sedaj jih bom porezala, lahko pride kdo po potaknjence, jih dobi.
Muha, nikoli jih ne dajem v posode, ker je škoda dela, če so lahko zunaj v zemlji. Samo dodatno delo je to. Jih pa prva leta obvezno pokrijem s kozarcem, ko jih obrežem._________________Lp, Živa
Muha, nikoli jih ne dajem v posode, ker je škoda dela, če so lahko zunaj v zemlji. Samo dodatno delo je to. Jih pa prva leta obvezno pokrijem s kozarcem, ko jih obrežem._________________Lp, Živa