KOKOŠI

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Joj, jaz sem pa prebrala "proti apatični gripi" Confused Embarassed Rolling Eyes Laughing Laughing . A boge revice, tudi njih špikajo Crying or Very sad . Kako pa to izgleda, od ulova naprej, pa potem, ko so spet proste?
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Nič jih ne pikajo Very Happy Veterinar jih samo poškropi z škropivom kakor vrtnice Laughing_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Odgovor Napisal/-a reider »

Zakaj si to morala naročit?A ktera zaspala in si pol poklicala veterinarja ali to preventivno,ker si to prebrala ,da razsaja?
LP
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Ne, to je tisto cepljenje, ki ga opravljajo brezplačno 2 x letno. Časti država Very Happy Pozanimaj se na vaši veterinarski. Nič ne škodi Wink_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
reider

Jebenti,da je kaj brezplačno,to pa mi ne gre v glavo Shocked
Prej kaj vzamejo,kot pa dajo...
reider

Ojla!
Mi prišla na uho ena štorja.No nevem ,če lovska,ali tako kot slišal,bom jo povedal naprej.
Nek človek,živeč blizu mene pripovedoval,da nekega dneva sliši pri sosedih,katerim je zaobljubil,da jim v času morja pazi perjad ,veliko paniko med kokošmi.Kot bi prišel sam vrag.Steče za hišo in vrjeli al ne,kokoši so uspele uiti velikemu staremu abohu v kurnik,a zunaj ostal petelin.Velik star štejerec. Aboh ga poskušal dotolči,a se boril petelin kot lev.Sicer ga pritisnil aboh čist do ograje,a petelin se bojeval naprej.Ko ta človek priteče,je bil poleg aboha v neposredni bližini ali vrag tako poskakoval,sam pa ni imel ničesar u roki,da ko stekel po lato,le tega več že ni bilo in mu ušel. Mad
"Ma jebenti,ali je upokojenec,mar bi ga vsaj brcnil barabo",sem si mislil.

No nekoč se aboh zagnal na čistini za zgleda da mišjo ,ki mu ušla pod omotano malo drevesce pozimi in ta vrag se zapletel v to omotano mrežo okoli drevesca.Ko soseda prišla,jo aboh gledal izza omota.
Stekla po moža,da mu pokaže,spusti še psa,ali preden so prišli dol,aboh se izvlekel in odletel. Shocked
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Kaj pa je aboh?
Uporabniški avatar
Lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

A je to jastreb ali katera druga ujeda?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Po moje je to eno tako splošno ime za vse ujede, ki so ustrezno velike. Ljudstvo jih običajno tako ali tako ne loči med sabo.
suzianna

Odgovor Napisal/-a suzianna »

Samo... tolikokrat kot sem se že morala tukaj vgrizniti v jezik zaradi tega vraga-satana-pesjana in kaj vem kaj še vse aboha...
Odgovori