Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Asimina - Asimina triloba

Odgovori
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

O, da bi bilo to! Res bi bilo škoda, da jo izgubim! Sem jo danes podrobneje pregledal. Zadeva se ne širi, malce sem popraskal tam kjer je brez lubja in spodaj je lepo zelena - zdrava. Razmišljam da bi dele brez lubja premazal iz cepilno smolo in jo morda tako zaščitil Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Optimist, zdaj ko bolje pomislim, tudi na moji sunflower sadiki, sicer zelo zdravi se je to pojavilo spodaj pod cepljenim mestom. Sem vprašal strica in je isto popraskal in je bilo spodaj zeleno, je rekel; "Vredu je".
Optimist

Hvala obema, bom deblo očistil in zamazal s cepilno smolo._________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Mogoče je bolje če deblo oviješ s kopreno._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Optimist

Bom oboje!
Predel brez lubja smatram kot rano, zato mislim da je ok da "saniram"
Ko bo smola suha bom ovil s kopreno_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

ŽIVJO

Ali je še čas da se posadi asimina? hvala lp damjan
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Čao Damjan
Vse dolkler zemeljska skorja ni zmrznjena lahko sadiš drevesa. Jih pa po zasaditvi dobro zalij in potem zaščiti s kopreno in koruzno slamo zemljo okoli drevesa pa pokrij s smrečjem ali podobnim.Ivan._________________Veselo na delo !
damjan

Odgovor Napisal/-a damjan »

ŽIVJO
IVIPIČI hvala za odgovor.lp damjan
AndrejK

Odgovor Napisal/-a AndrejK »

Jaz bom s sajenjem asimin počakal do aprila. Lansko leto sem sadil v jeseni in v začetku marca, pa sem imel kar precej izgub. Kolikor sem uspel najti priporočil/razlag na internetu, je problem propadanje poškodovanih korenin in nezmožnost regeneracije korenin v obdobju mirovanja. Zato se priporoča presajanje asimin v času vegetacije in ne v mirovanju.

Lp, Andrej
Igy

Odgovor Napisal/-a Igy »

Če sadike do sedaj niso bile na toplem, menim da je za sajenje še čas.
Pri asiminah se korenin skoraj ne da poškodovati, če jo previdno prestavite iz posode v zemljo._________________LP
--------------------------------------------------
Šele ko si zasadiš vrt, si ustvariš pravi dom.
Odgovori