po podatkih iz ameriškega foruma valijo in so dobre mame. Kolikor se spomnim, bi naj zelo rade obsedele v drugem letu starosti in takrat je potem tudi manj jajc. Obsedene z valjenjem pa so po mojih izkušnjah svilenke in so na sploh super mame._________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
se strinjam . Je pa Piko prav zaradi tega super za poliranje tal _________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
Malce se spogledujem z idejo "imeti svojo kokoš, mislim reči svoja jajca" in morebiti, ko boste pri vas že kokodakali z jatico piščančkov, uspe misel dozoreti ...
ojoj, se zapletam, saj me razumeš kaj mislim kaj ne.
v smislu nalezljivega pernatega virusa? V novomeškem društvu ljubiteljev malih živali imajo obe pasmi, ki jih imam, če ti je bližje. Drugače pa letos planiram dati valiti obe pasmi. Tudi tekačice so zelo dobre nesnice pri racah. Prekaša jih samo pasma khaki campbell (upam, da sem prav zapisala), ki pa ima slabo lastnost, da leti. V bistvu se moraš odločit s kakšnim namenom imeti kokoši. Recimo, svilenke so super kokoši, prijazne, rade so na rokah, nesejo tudi sedaj, tak ene 3 do 4 jajca tedensko v malo manjši izvedbi. Ko pa jih zadane, da bi valile, jih pa celi mesec ne dobiš iz gnezda. In postane prav hecno, ko jih na večer pobiram z gnezd, da jih zaprem. Včasih tudi vseh 8._________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
Te tvoje Orloff-ke so pa carice, praviš da so mirne, ma zgledajo opasne. Jih boš imela zraven svilenk? Kraljica pujsa pa najbrž že čita, če časopisa še ne, tebe sigurno prečita. Občudovanja vredni vsi tvoji ljubljenci in ljubljenke.
Svilenke so premale. Fridrih Svilenko je velik tako kot so noge od Fjodorja Orloffa. Nekako so se mi zacenjali vrivati priimiki . Se pa cufata skoz mrezo, Fridrih pride do Fjodorja in potem vseskupaj izgleda kot v komadu od Adija Smolarja.....Zlo pocas Olga Getingerjeva je pa tako poglavje za sebe . Gre h tistemu, ki ima bolj disec prigrizek . Kar naenkrat rozine niso aktualne, ker je cas praznikov Sedaj mora obvezno zraven Olge na sprehod tudi Piko Macek ... Skrbimo za zdravje in manj kilogramov... vsi trije _________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
hej ma Olga je zakon. Sicer je bila deložirana v pesjak, ker sem imela vodo v kleti. Pa zrastla je in ker tak uživa v hrani se je tudi zredila:s. Moram nabavit večjo oprsnico. Zdaj je nima, pa vseeno gre zraven na sprehod. Je pa prava prodana duša, gre h tistemu, ki ima boljši posladek. Fehtari tudi ljudi, ki jih prvič vidi. Ampak če ni hrane, se tudi pobožat ne pusti Zelo rada pa sedi na ušesih in glasno protestira, če mora naredit kaj, kar ji ne ustreza. Ko se pa goni, je pa prava mula. Me je sposobna popolnoma ignorirati. Pri vas že valite?_________________Two roads diverged in a wood, and I took the one less traveled. --Robert Frost
Ah kaj valimo... Ena pipika se je zabarikadirala v gnezdo in je ni bilo ven 3 tedne. Jajc ji nismo pustili, ker se je v tem času lansko leto slabo končalo.
Ti še imaš kako črno pipiko viška?
In ta tvoja nova kurja familija - kako si se odločila za to sorto?