Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Pelargonium - pelargonija

Odgovori
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ja, ja, navadne bršljanke.

Zaenkrat so lahko komot zunaj, kakšnega hujšega mraza ne napovedujejo.

Je torej bolje, da jih kar pustim, ali jih vseeno obrežem?_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Škoda, ker nimam nobene slike v smislu prej in potem Smile
Ker nimam prostora si vsako leto pripravim potaknjence, vendar sem včasih pustil stare rastline da ogolijo in spomladi presajene močno odženejo. Najbolj, da letos narediš poiskus._________________Robert
Garden-ja

Aja, presadit jih tudi morem.
A ko se presaja, se tudi korenine skrajša? Potem je potrebno seveda tudi veje._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Lahko pa večino primerno porežeš, eno pa pustiš, da boš videla za naprej. Moja svakinja poreže samo tiste veje, ki čez zimo propadejo, in "postriže konice", da je slap lepo raven.
Garden-ja

Bom preizkusila pa poročam._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
braneb

Odgovor Napisal/-a braneb »

Angleške pelargonije so vedno lep okras na naših okenskih policah ali cvetličnih loncih na terasah. Na fotkah je v precej živih barvah..

Dajmar

Odgovor Napisal/-a Dajmar »

Taščina pelargonija. Jo dobim pozno jeseni, dam v kot v garaži in se je ne dotikam, spomladi jo obrežem in presadim in maja gre s hčerjo na vikend.
Letos sem naredil nekaj potaknjencev in mi ni žal, mi všeč barva.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

Metuljc, prosim na pomoč Wink
Kakšna je ali ni povezava pelargonije in geranije .... isto ali različno ali sorodstvo?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Bom pojasnila, ampak zdajle ne utegnem, če pozabim, me, prosim, spomni.
figula

Odgovor Napisal/-a figula »

OK, te pocukam na srečanju.
Odgovori