Optimist

mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Optimist, govoriš o njegovi prvi knjigi.

Druga njegova knjiga: Holzerjeva permakultura ima podnaslov Praktični nasveti za vrtnarstvo, sadjarstvo in kmetijstvo; to pa že nekaj pomeni Wink . Z veliko fotografij, slik, skic, načrtov ...
Z močnim poglavjem o sadju, vključno z cepljenjem.

Aja, popravek: njegova kmetija (45 ha) je na višini od 1100 m do 1500 m.

LP_________________mfranc
Darso

Odgovor Napisal/-a Darso »

Kdor "upa" ne "obupa" tako je to Optimist. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave
https://picasaweb.google.com/home
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

Hvala Darso!
mfranc ta knjiga bo pa sedaj prioriteta do pomladi, upam da jo imajo pri nas!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Optimist je napisal/a:

Morda pa on kdaj kak moj zapis prebere Razz

Pa si res optimist Laughing

Lahko ti posodim to knjigo pa še kakšno drugo. Very Happy
Optimist

Ne moreš verjet..
V knjižnici imajo 2 knjige, ena je sposojena do 16.2. tadruga pa je neuporabna, ker se uporabnik ni mogel ločiti od nje tudi med delom v vrtu Twisted Evil
Aye-Aye, ZS?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
vinkoz

Odgovor Napisal/-a vinkoz »

No, pri meni pa so čisto drugačna pravila okrog knjig. K temu me je pripeljala izkušnja izpred mnogih let, ko mi je znanec odgovoril, da se ne spomni ,da sem mu posodil določeno knjigo.Imel pa sem ga napisanega.
Sedaj , ko je kaj novega in zanimivega v knjižnici.
Prvič izposoja
Drugič rezervacija
V tretje sledi nakup knjige
Zato pa imam zelo spoštljiv odnos do knjig in imajo na moji knjižni polici prostor tudi knjige od avtorjev Črnko,Bajec,Sancin, Lanzara, Holzer- PERMAKULTURA in mnogo drugih . Slednjega pa sem v določenih poglavjih vzel malo z rezervo. Laughing
Ne odvračam nikogar od posoje, vendar raje vidim vse svoje knjige na knjižni polici, pa tudi je potrebno včasih kakšno poglavje še enkrat prebrati.
Optimist- vidim ,da se ti je kar nabralo op. precej arzenala sadnih vrst, celo take zadeve, na katere nisem niti pomislil da imaš in jih pri meni NI.
lp. Vinkoz
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Vinko in ostali ne pozabit, da so knjige izredno zamerljiva bitja. Če jih posodiš, ti tako zamerijo, da nikakor nočejo nazaj k tebi. Še posebno to velja za dobre knjige... Evil or Very Mad_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Optimist

Moja nova pridobitev je Leskovačka kutina.
V kolikor bo sreča mila bom še letos nanjo cepil Krymsk - Aromatnayo
Ne vem pa še kje bo njeno stalno mesto, v dolini al na gruntu Rolling Eyes_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Optimist

Bukvo pred časom predelal pa verjetno jo bom še kdaj. Kaj dosti si z mojimi financami s tem gospodom - njegovimi nasveti ne morem pomagat...
Morda s časoma kaj prov pride!
Sem pa danes dodal na seznam rezultate pomladanskega ceplenja, ter izmenjav prek borze Wink
Da bi le zimo pregviralo!_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Optimist

Del letošnje nabave podlag sejancev jablan in hrušk.
S posodami vred jih bom posadil in cepil na vrtu v mestu, naslenjo pomlad pa jih že čaka prostor na gruntu.
Cepil bom predvidoma

Jablane:
Delbard jubilé
Delbard Cybele
Rebella
Santana
Pinova
Reinette Grise du Canada
Arlet
Kanzi-Nicoter

Hruške:
Delbard Gourmande
Delbard Automne
Delbard Fertilia
Delbard délice

V izmenjavi prek francoske borze sem pridobil še ducat starih francoskih in belgiskih sort jablan, ki pa jih bom cepil na "matičnjak" v vrtu in bodo tam počakale na lani posejane lesnike Rolling Eyes Wink
_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Odgovori

Vrni se na “Predstavitve članov”