Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Visoke sorte fižola

MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Metuljc, tudi jaz sem na sosednjem forumu "izbrisana" Mad , tako da ne morem z nekaterimi priti v stik, seveda mi tudi iskanje ne dela, tako da tudi do kakih zanimivih postov brez ogromno potratenega časa ne morem več.
Je pa tale fižol zelo obetaven Very Happy in bi v ugodnejših pogojih za zorenje verjetno res naredil ogromno zrelega zrnja. Letos pač ne in kolikor gledam po njivah, je povsod še polno čisto ozelenelih kolov in žičnic visokega fižola.
Meni je letos nizek krasno obrodil in tudi dozorel, le zrna so nekoliko drobnejša kot bi morala biti in precej dlje traja Evil or Very Mad , da se skuha. Suša je pač naredila svoje Crying or Very sad ._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Kdo še ima tam dostop, da bi povprašal kosobrina? Morda brbr?
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

ne smem povedati_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, mislim, da še lahko komuniciram-nisem pa probala, ker sem zdaj tu.
No, mogoče bi probala, samo ne vem, kaj naj ga vprašam- če ima kateri fižol (kako naj povem, kaj iščem?)

Metuljc, ali lahko poslikaš kakšno zrnje, bi jaz magari vprašala gospo Justiko, če ga ima..._________________naredimo svet lepši
metuljc

Bom, ko bom doma in se bom spomnila, torej od konca tedna naprej. Morda je res najbolje, da se s fotkami semena, strokov in cvetja pobara gospo Justiko.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Pa saj imamo še povsod aktivnega Daniela Laughing!_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

metuljc je napisal/a:
Niti od daleč ni čudo piemonta, ta je nizek in ga dobro poznam. Njegovi stroki so svetli, z vijoličnimi črticami. Tale moj pa zraste vsaj 3 metre visoko,bi še več, če bi imel oporo.
Seme tega neznanca sem dobila od Kosobrina lani na srečanju onega foruma v Mariboru, ko nam je kar iz vrečke vsakemu, ki ga j srečal (no, vsaj meni je) nasul pest fižola, mešanice sort. Dva sta se izkazala posebej dobra, ta in še en, z modrimi zrni. Imam še nekaj malega semen obeh, od lani, iz previdnosti nisem vseh posadila.
Semena skoraj gotovo, glede na to, od koga sem jih dobila, sodijo med kake stare sorte. Sem enkrat zs napisala kosobrinu,pa mi ni odgvoroil ...

Najbrž tudi on ne pozna sorte in je fižol dobil pod oznako "en dober".

Stara postaja: še koga bi se našlo Wink .
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Nekaj me navdušuje stročji fižol Neckargold.

http://www.bakker.si/izdelek/visok-fizol-neckargold-/

Sicer imam rada ploščato zeleno stročje, ampak enega ploščatega zelenega (ne vem imena) sem lani imela pri palicah in je bila katastrofa. Zato bi letos sadila tegale, ki ga je imela lani na vrtu moja svakinja in je bil videti super! Lepi, veliki, mesnati stroki. Probala ga pa nisem.

Ima kdo kaj izkušenj z njim, vam je všeč?
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

metuljc je napisal/a:
Bom, ko bom doma in se bom spomnila, torej od konca tedna naprej. Morda je res najbolje, da se s fotkami semena, strokov in cvetja pobara gospo Justiko.

A se je ugotovilo sorto tega fižola? Ker se mi zdi, da je od Aye Rattlesnake enak, v eni od spodnjih tem Shocked ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
metuljc

Ni se ugotovilo (še). Je pa včeraj mami zluščila lanski pridelek (za 2 pesti je semen, ničveč), bom primerjala s spravljenim predlanskim. In nekja ga dobi brbr za svojo zbirko, seveda.
Odgovori