voda

crtj-admin
Site Admin

voda

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

pozdrvljeni. na januarsko srečanje bom prinesla naslednja pripravljena semena. če jih kdo želi a ne bo prišel naj napiše. ni ne vem kaj a mogoče bo komu prav prišlo. število x pomeni koliko je vrečk.

Paprika:

1. mala oranžna paprika sadnega okusa - 4x
2. Ajvaruša- moje seme - 4x
3. Ajvaruša- tržnica - 8x

Paradižnik:

1. istrski, rdeč, klasična velikost, okrogel, mesnat, malo semen.poimenovala sem ga -Kata- (po darilki semena) -4x
2. bosanski rumen, okrogel, klasična velikost -6x

Paradižnik češnjevec:

1. rdeč, večji, jajčast -8x
2. čokoladni manjši -7x
3. rdeč, večji okrogel -8x

Čili:

1. Bishop Crows, (zmečkana škofova kapa) rumen, zelo zanimiva oblika, rad se izrodi, srednje oster -3x
2. Rocoto Red, temnordeč, okrogel, gladek, mesnat, oster -13x
3. čili-feferon "Iztok", dolg tudi do 25cm, rdeč,oster -5x

Čili križanci:
1. oranžen, okrogel, mesnat (med Rocoto R. in mini chimes orange) -5x
2. "rdeča buča" namreč imajo obliko buč s stranskimi črtami (med R.R. in rdečo škofovsko kapo). prijazen močan okus, skovili udarijo kasneje -4x
3. "oranžna buča" (oblika kot rdeča), močan okus po papriki (mini paprika in rumena škof. kapa). grenkopekoč šele ko ga prežvekaš in pogoltneš. -4x
4. "nezlikani" podolgovati rdeči. dober za polnjenje. (škof.kapa in R.R.) -5x
5. "zlikan" rdeč, svetleč, velik do 7cm, valjast, tudi dober za polnjenje (R.R., Š.k., in mini chimes orange) -5x

zanima me kaj bo iz teh semen naslednje leto. ugotavljam pa da je -Mini chimes orange- izredno samostojna papričica in si ne dovoli vmešavanja v svoje gene.

Rožice:

1. orlice- trajnica, mešano (saj je itak vsako naslednje seme drugačen cvet) -11x
2. Breskvolista zvončica- trajnica -3x
3. visok Rman - trajnica 5x
4. Lan -4x
5. oranžna kozmeja - Cosmos sulphureus - enoletnica, tudi sama se zaseje -9x
6. galardia - trajnica -9x
7- trava perjanka - trajnica - 20x

dodam še nekaj fotk, (katere niso bile namenoma posnete zaradi -križancev- pri čilijih), da popestrim

Nazadnje urejal/a voda 23 Jan 2014 22:01; skupaj popravljeno 4 krat
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Voda, kaka je višina perjanke?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Lepo, lepo prosim za:

orlice
oranžna kozmeja
galardia
Breskvolista zvončica

Na srečanje me ne bo, zato prosim, če je možno seveda, po pošti.

Če lahko kaj ponudim v menjavo, bom vesela!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Zana, lahko jaz prevzamem zate na srečanju, pa ti skupaj z mojimi obljubami pošljem.

Voda, jaz bi zaenkrat samo Mini chimes orange, lepo prosim. In se javim za prevzem semen za Zano.
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Jaz pa bi prosila za visok rman.
voda

Bobolino približno do naših kolen -50 cm. upogne se. naložila sem nekaj fotk, da ti vsaj malo pokažem kako izgleda ko cveti. to je konec poletja in jeseni ko vrtnice manj cvetijo in je perjanka očarljiva, nasploh če jo gledaš proti sončnemu zahodu. (fotka 1.,2. in 5.). ko na pomlad v polno zacvetijo vrtnice skoraj ni opazna, ker še ni dosti visoka (fotke 3., 4., 6., 7. in Cool. meni je zelo všeč in jo povsod tlačim. če vidim da je pregosto jo presadim na drugo mesto. lpvoda

Zana živio, me dve se še ne poznava a se že bova. rastline katere si si zaželela ti pošljem. sporoči naslov na ZS. lpvoda
voda

Metuljc prav in Tjesih ok. dobite obe. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

Metuljc, super, hvalaa! Smile In hvala tebi, Voda!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Hvala, voda, za fotke, bi te prosila za sadikice!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori

Vrni se na “Izmenjava semen in rastlin”