Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
votle plačke za žuželnjak
-
- Site Admin
votle plačke za žuželnjak
(Prenos iz arhiva)
Iščem votle palčke za pripravo žuželnjaka. Tiste, ki so bile v žuželnjaku, ko sem ga kupila, so padle vem, se potrele, umazala,.... Ne vem od katere rastline so bile, Najprej sem mislila, da je bambus (pa ni). Zdaj mislim, da bi bila v redu cvetna stebla Pampške trave, nisem pa čisto prepričana, ker je nimam. V spominu pa imam, da so njena stebla votla...
Sprašujem, če ima kdo doma mogoče kakšno rastlino z votlimi stebli, vejicami, ki bi bile premerne in seveda, če mi jih nekaj lahko odstopi._________________naredimo svet lepši
Sprašujem, če ima kdo doma mogoče kakšno rastlino z votlimi stebli, vejicami, ki bi bile premerne in seveda, če mi jih nekaj lahko odstopi._________________naredimo svet lepši
Votla so tudi stebla japonskega dresnika, ki ga je, kolikor hošeč ob naših vodah, različnih premerov. Veselo na delo. Ja, "bambusi" so tudi uporabni, lahko dobiš, pri nas ga je zadosti tudi zate. Ta vikend najbrž ne bo mogoče nabiranje, ker je vse mokro in dež še obetajo, ampak, lahko računaš naem, če hočeš, sporoči.
Metuljc bom pogledala, kakšen je dresnik, hvala. Bambus ni najboljši, ker ima polna kolena, tako so volti deli relativno kratki.
Pep, v žuželnjaku so štirje prekati: v enem so bile palčke-te so imele moje žuželke najraje, v dveh naluknjana polena (slabše obljudena), v četrtem pa je naluknajan opeka-tja se še nobena živalca ni naselila..._________________naredimo svet lepši
Pep, v žuželnjaku so štirje prekati: v enem so bile palčke-te so imele moje žuželke najraje, v dveh naluknjana polena (slabše obljudena), v četrtem pa je naluknajan opeka-tja se še nobena živalca ni naselila..._________________naredimo svet lepši
AA, ja mislim, da biobila trskika prava rešitev. A to je ptičje delo ... meni pa ni bilo jasno, zakaj žuželke izrivajo posamezne slamice ven - sem jih morala skoz nazaj tlačit, no zdaj - pozimi, pa so podale iz prekata vse cevke . Torej, lepo prosim za šopek trstike.
Peter, mislim, da imajo kanele prevelike luknje._________________naredimo svet lepši
Peter, mislim, da imajo kanele prevelike luknje._________________naredimo svet lepši
Če ne bo prej, prinesem na srečanje malo močvirskih trav. Rastejo pri nas v dolini, tam kjer je poplavljalo, zgledajo kot kaka koruza. Stebla so maksimalno dober cm debela, na vrhu je kot pri koruzi cvetje v obliki neke vate v kateri so semena. Koze imajo to volno rade, palice pa jaz uporavljam za zaščito mladih derves pred zajci.
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?