Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Paprike 2014
Zuf, kar precej nižje so rastne temperature, podatki pa sicer zelo "šareni" .
Meni je všeč tale podatek za paprike:
- optimalna temp. 21°C - 29 °C
- ekstremna pri 18 in 35 °C
Potem imaš pa še najboljše temperature za cvetenje, pa za obarvanost plodov, pa nočne temperature, pa ... .
LP_________________mfranc
Meni je všeč tale podatek za paprike:
- optimalna temp. 21°C - 29 °C
- ekstremna pri 18 in 35 °C
Potem imaš pa še najboljše temperature za cvetenje, pa za obarvanost plodov, pa nočne temperature, pa ... .
LP_________________mfranc
Zuf, pikiram jih, ko porastejo do roba, takrat ponavadi razvijejo klična listka. To zato, ker je celotna gajbica prekrita s folijo, in se rastlinice gužvajo. In kamin ni na direktni svetlobi, zato se začnejo pretegovat in postajati svetlo zelene.
Saj vem, preveč jih ujčkam v začetku...
Med pikiranjem že odstranim šibkejše rastlinice, čeprav s težkim srcem, bolj sem rigorozna tam, kjer jih je skalilo dovolj._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Saj vem, preveč jih ujčkam v začetku...
Med pikiranjem že odstranim šibkejše rastlinice, čeprav s težkim srcem, bolj sem rigorozna tam, kjer jih je skalilo dovolj._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Evo, Bobolino je nazorno prikazala postopek kalitve. Pomembno je, da seme namočimo 1 dan prej. S tem zelo skrajšaš postopek kalitve. Jaz sem lani enako kot B. tudi posejala oziroma vtisnila seme v zemljo, potem pa še par dni pustila neprekrito s substratom, sem pa večkrat na dan seme rosila, da se ni zasušilo. Setev sem pokrivala s časopisnim papirjem, posode pa sem imela na mizi na grelni blazini, ker je zelo pomembno, da JE ZEMLJA TOPLA.
Ko sem zagledala kalčke, sem setev prekrila na tanko s substratom, ga redno vlažila in do vznika pokrivala s časopisnim papirjem. S folijo ne prekrivam, ker je pod folijo večja možnost, da zemlja splesni._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Ko sem zagledala kalčke, sem setev prekrila na tanko s substratom, ga redno vlažila in do vznika pokrivala s časopisnim papirjem. S folijo ne prekrivam, ker je pod folijo večja možnost, da zemlja splesni._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Semen nisem namakala, ker se tega nisem spomnila .
Folija je res prekrita ohlapno, pa vseeno se je tu in tam hotela pojaviti bela plesen, tam semposula s cimetom.
Nekatera semena res počasi kalijo, pa jim še dajem možnost teden ali dva._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Folija je res prekrita ohlapno, pa vseeno se je tu in tam hotela pojaviti bela plesen, tam semposula s cimetom.
Nekatera semena res počasi kalijo, pa jim še dajem možnost teden ali dva._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë