Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Irenca
Prispevkov: 513
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Moji današnji sejančki: Penis čili, Bishop's crown, Čili od Vode (pokončni) Very Happy
(črni napisi)

pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Irena jih nič ne prekriješ z zemljo ali čem drugim? Pazi - sem začetnik zato se ne čudi. Embarassed_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Irenca
Prispevkov: 513
Pridružen: Pe Jun 07, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Ja, jih pokrijem na tenko z zemljo. Sem slikala, preden sem zasula, ker mi je tko simpatično izgledalo Wink
sars
Prispevkov: 106
Pridružen: To Jan 28, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a sars »

Sem nov na forumu, zato vas najprej vse prav lepo pozdravljam. Letos sem posejal:
- pimenta picona,
- savina habanero,
- jalapeno (zelen)
in puta madre.

Poleg tega sem posejal še 8 vrst brez imen in pa sladke feferone. Čakam pa še na tole seme in pa tega junaka.


Prav tako sem posejal že papriko in sicer zaenkrat samo soroksari._________________Lp Sars
petrick
Prispevkov: 33
Pridružen: Pe Jul 26, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a petrick »

Jaz sem posadila Jalapeno, Anaheim Čili in pa Numex Big Jim.

Včeraj je pokukal ven Jalapeno; Anaheim sem kar malo z zobotrebcem prebrskala in je že vzklil, iz zemlje pa še ni pririnil. Numex Big Jim se mi je pa že v kalilni vrečki čudno obnašal; po enem tednu kalčka še ni bilo videti; semenček je postal še malo bolj temen; notri pa se je videla svetlejša pikica.
Ima kdo podoben problem? Imam občutek, da ne bo nič ven pogledalo Mad
Pa tako sem se razveselila semenk tega čilija, ki naj ne bi bil tako hudo pekoč.

LP_________________petrick
dmdm
Prispevkov: 63
Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dmdm »

No da se še jaz malo pohvalim, včeraj posejal prvih 104 semena čilijev, kalijo na konstantni temperaturi 26 st. o pridnosti kaljenja poročam sproti ;-). Pred tednom sem posejal baziliko, peteršilj in limonsko travo vse je že zunaj.

@petrick tudi jalapeno in anaheim nista hudo pekoča ;-)

LPD

PS: Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

dmdm je napisal/a:
včeraj posejal prvih 104 semena čilijev,

Ohaa, greš počasi med profije? Laughing

dmdm je napisal/a:
Mfranc upam da boš imel več uspeha z Waxom kot jaz lani :P

Ja upam, saj naj bi premostili čas do drugih bolj "resnih" Wink

LP_________________mfranc
dmdm
Prispevkov: 63
Pridružen: Ne Jun 16, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a dmdm »

@Mfranc, zelo zelo počasi Very Happy
sem pesimist in če bo kaljivost slaba bo potrebno ponoviti, tako da ni bojazni da bi rabil preorati njivo Wink

LPD
mfranc
Prispevkov: 4661
Pridružen: Sr Jun 05, 2013 2:00 am
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Danes sem prvič porabil zamrznjene Rocoto Red čilije. Odkril pa teden nazaj v hladilni skrinji, kjer so se skrili čisto na dnu Cool . Še predlanski so, po reglcih jim je rok že potekel ... Rolling Eyes

Tale dva sem še zamrznjena narezal na koščke; gre brez problema, kljub temu da je Rocoto kar precej debelostenski.




Takole sem jih "namazal" Wink na rezino ovsenega kruha, manjka še sir, pršut in druga rezina kruha.

tečemF/1dPRAbYK/0091.jpg" border="0" />

Okus?: če vzamem kot minus, da so že malo predolgo bili v skrinji in da se okus spremeni tudi zaradi fizikalne spremembe po odtalitvi (so vodeni in cunjasti)
- ostane tudi velik plus, da je okus najbližji originalu v primerjavi s shranjevanjem v olju, kisu, slanici itd.

Se izgubi kar nekaj arome, na srečo pa se ne izgubijo skovili Wink .

Bom ponovil, ko bo kaj viškov.

LP_________________mfranc
pajo
Prispevkov: 1799
Pridružen: To Jan 14, 2014 1:00 am

Odgovor Napisal/-a pajo »

Dober tek. Very Happy_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Odgovori