Jaz se pa z Magnolijo ne strinjam. Družina je samo to, ko sta moški in ženska združena za nadaljevanje rodu s potomci. In seveda njihovi medsebojni odnosi. Ostale oblike sožitja med ljudmi ali tudi z drugimi živimi bitji je lahko kvečjemu društvo, skupnost,.... Imamo tudi lovske družine, ribiške, vendar jih ne smatram kot družino v njenem pravem pomenu.
In kaj sem tako razočarujočega napisal? Res nisem spreten pisec, ampak hotel sem poudariti kaj je zame družina. Pa še moje prejšnje zgornje članke preberite in vse to združite...
Zvečer se uležem na kavč in to izzove pravo evforijo. Cela truma se vrže name in vsi se valjamo in žgečkamo med sabo. Tisti, ki so z mano v tem kupu so moja družina.
Kaj pa rastlinska družina ? . Kakšni so tu kriteriji za pripadnost družini?
Misliš sistematsko? Enako za živali, glive,..... Hm, ni enostavno povedati. Tisti rodovi(genus), ki imajo na naslednjem rangu (to je familia, družina) več skupnih lastnosti kot jih imajo z drugimi rodovi (ki zato pripadajo drugi družini). Imajo torej zadnjega skupnega prednika bližje kot s predstavniki drugih rodov. Hm, ne vem, če je jasno. Upam pa.