Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kje vzgajate zgodnje sadike

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Ja, saj, saj... Sem si že lansko leto Z VELIKIMI RDEČIMI ČRKAMI napisala v moj vrtnarski dnevnik, da spomladi ne smem hiteti...Ampak saj vsi dobro vemo, kako smo spomladi na trnjih in bi radi začeli čimprej..._________________naredimo svet lepši
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Takole jaz kalim moje plodovke - na zvočniku nad kišto od računalnika, temperatura je nekje od 22 do 25 stopinj.

Ko bodo skalile, jih bom prestavila na okensko polico nad radiatorjem.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

No letos imam malo drugačno vzgajanje sadik seveda najprej na kuhinski polici nato prinešeno v kurilnico ,potem v spalnico in nahodnike da se vse lepo ukorenini nazdnja faza v staro hišo ki ima 15 stopincelzija ,prejšna leta sem ko je vzklilo vse skupaj odnesla v staro hišo in pustila da je svoje naredilo ,letos pa zaradi težav z nogami vse bolj se dogaja v v novi hiši ,so bolj negovane rastlinice in seveda tudi lepe so že .
Uporabniški avatar
crtj
Site Admin
Kraj: Prekmurje

Odgovor Napisal/-a crtj »

Kalijo na toplem v kopalnici in pod stensko plinsko pečjo (nad je previsoko Smile, da so čimprej zunaj (cca 25 C). Čim pogedajo ven, se selijo na zastekljen, vendar hladen balkon (10-15 C).

To v glavnem lepo deluje, razen v primerih, ko se zelo dolgo vleče slabo vreme in je še dodatno slaba osvetljenost - balkon namreč gleda na SZ.

Taka situacija je bila v 2013, zato sem paradižnike sejal mesec dni kasneje kot običajno (sredi aprila), kar se je potem tudi poznalo pri dozorevanju.
Irenca

Odgovor Napisal/-a Irenca »

Tole s kopalnico je dobra ideja - sm šla moje sejančke kar prestavit. Tam je namreč pri nas zelo toplo, tudi ponoči. Bolj kot pri računalniku. Samo mi ni kapnilo Wink
Hvala za idejo Smile
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Torej, najprej semena na kaminu, ne znam obrniti slike

Nato se za nekaj časa vzklili sejančki prestavijo v isti posodici na stojalo pred velikim okno, dokler ni čas za pikiranje. Pikiram v zemljo, ki je ostala od sejančkov, in v Neuhaus N8

Stojalo z zadnje strani, ovito z alu folijo, okoli je industrijska prozorna folija. Naredil ga je pred mnogo leti dedi, stalo je v garaži, zdaj pa je dobilo novo funkcijo

Stojalo s strani

Ker ga je mož modificiral, in spidal zmontiral kolesa, ga elegantno premikam, ko zalivam

Sadik je kar nekaj, ker je tudi tistih, za katere jih gojim, kar nekaj Wink Wink ._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Bobolino, poklon . Ti boš imela pa letos izjemno zgodaj plodove, le z Mfrancem se pa najbrž ne bomo mogli kosati._________________Živeti na podeželju je najlepše!
bobolino

Franca si niti ne drznem izzvati!_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Še dobro, da imaš tako pridne prijatelje. Se muc ne spravi na lončke spat? Jaz imam na južni strani na oknu lahko samo še kaktuse. drugače postanejo korita priljubljeno mesto za počitek moje mačje tolpe (rože jih nič ne motijo, se lepo ugnezdijo vanje). lp_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
bobolino

Zato la je stojalo tako na debelo ovito in dodatno zaščiteno z deskami, da muci ne prideta zraven. Znata orng škodo narest, mislita, da so gajbice peskovnik._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Odgovori