Kje vse pristanejo naša semena
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
muha je napisal/a: | ||
Prilagojeno |
_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
-
Jaz bom ostala nevtralna. Priznam, ni mi vseeno, ko vidim, da nikjer ne omenja foruma, ker semena več kot očitno izvirajo od nas, forumašev.
Pa vendar, kdor koli tole je, dela veliko reklamo raznovrstnosti zelenjave, predvsem paradižnikov, kar je zame osebno in verjamem za mnoge forumaše, velik uspeh. Na neki 'znani' strani se pojavlja 'nova' zelenjava, ki bo kot ogenj zanetila zanimanje po Sloveniji, pa tudi lastno vzgojo in shranjevanje in širjenje semen le te.
Sem pa ugotovila, da je ta oseba pri meni semena tudi kupila, ker vidim, da je v kupu semen tudi vrečkica z oznako 'bonus paketek ob nakupu preko 10 sort'. Teh vrečkic nisem delila naokrog, tudi na paradajz Maniji ne. Mi pa ni jasno, kdo bi to bil, ne prepoznam pisanja..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
Pa vendar, kdor koli tole je, dela veliko reklamo raznovrstnosti zelenjave, predvsem paradižnikov, kar je zame osebno in verjamem za mnoge forumaše, velik uspeh. Na neki 'znani' strani se pojavlja 'nova' zelenjava, ki bo kot ogenj zanetila zanimanje po Sloveniji, pa tudi lastno vzgojo in shranjevanje in širjenje semen le te.
Sem pa ugotovila, da je ta oseba pri meni semena tudi kupila, ker vidim, da je v kupu semen tudi vrečkica z oznako 'bonus paketek ob nakupu preko 10 sort'. Teh vrečkic nisem delila naokrog, tudi na paradajz Maniji ne. Mi pa ni jasno, kdo bi to bil, ne prepoznam pisanja..._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
-
Citiram: |
Pa tudi nimam nič proti, če jih profi nabavi na ta način, zakaj pa ne. Le pričakovala bi od njega, da za povračilo sodeluje na forumu. V tem se boš upam strinjal z menoj. Kajti nekdo je v začetku ta semena kupil, drugi se trudil z njihovo pridelavo, pakiranjem in pošiljanjem ... prejemnik pa enostavno .. ham! |
Muha, ne morebiti, temveč zagotovo sem bil v zaključku preskop z besedami in bil tako malce napačno razumljen. Brez dvoma misliva enako in zato še enkrat ponavljam/popravljam.: Škoda je, da oseba ni zmogla tiste malenkostne uvidevnosti do darovalcev, ne nazadnje tudi do ivčk, od katerih vse je dobrodušno pridobila vso to pestrost sort. Je ni trgovine kamor lahko prikorakaš in si vsega tega zaželiš, lahko pa se včlaniš na forum ter si pri viru. V obeh primerih (trgovina, forum) je pričakovano plačilo, nenazadnje smo vedno vpleteni ljudje, ki smo materialna in socialna bitja, za svoj angažma pa pričakujemo odziv. Včasih je to denar ali katera druga dobrina, lahko pa zadostuje le beseda. Gesta s katero se nakaže vrednost nekega dela, obzirnost do udeležencev, priznavanje in sprejemanje družbene pestrosti...
Kolikor to podjetje (rastlinjaki Schwarzmann) poznam, so proizvajalci rastlinjakov in sedaj še podobnih izpeljank takšnih objektov za različne namene. Kot vsako podjetje se tudi dotični ponosno promovirajo na vseh svojih objektih z značilnim zelenim napisom. Jaz imam dva njihova rastlinjaka in posledično dva "zelena napisa". Nisem vseved in ne vem kaj konkretno si videla, a dvomim da bi oni vrtnarili in pridelovali paradižnik. Kar želim povedati je to, da bi na rastlinjakih katere si imela v mislih lahko bil še napis nekega sp.-ja, firme (...). Ti pa so pridelovalci nečesa.
V razmišljanje mojega prvega prispevka so me vzpodbudile slike na njihovem hišnem blogu, kjer je govora o malem, hobi rastlinjaku.
Verjetno tudi od tu najini različni vtisi.
Upam, da sem dovolj dobro pojasnil in vam še enkrat pritrjujem.
Muha, moje opravičilo za površnost.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
juglans, to je pa možno ja, da je samo napis za reklamo. Ampak je res veeliiik, se ga vidi s ceste. Tisti od s.p., je pa najbrž na majčkeni tablici, ki jo moraš gledat od blizu.
Del uganke smo torej že rešili ... in obsojenca oprostili zaradi pomanjkanja dokazov (ni mišljeno zlobno, ravno včeraj sem gledala novo epizodo Življenja Tomaža Kajzerja ).
Del uganke smo torej že rešili ... in obsojenca oprostili zaradi pomanjkanja dokazov (ni mišljeno zlobno, ravno včeraj sem gledala novo epizodo Življenja Tomaža Kajzerja ).
-
Ja, meni se zdi super, da se promovira domača pridelava in prikaže raznovrstnost, obenem pa še izobražuje kako se kali, seje, pikira, ...itd
Čim več takih strani bo kvečjemu navdušilo še več oseb, da se pričnejo ukvarjati z vrtičkarstvom in prej ali slej se bodo pridružili kakšnemu forumu, tudi našemu, in tako pridobili še več znanja in koristnih nasvetov.
Preveč je, na žalost, takih, ki opuščajo domačo pridelavo in vrtnarjenje ali pa se tega lotevajo na napačen način, predvsem s prekomernim gnojenjem in pesticidi.
Ozaveščanje o pridelovanju kvalitetne zelenjave, možnostih izbire, postopkih,... bo širilo krog ljubiteljev, ki bodo usmerjeni v kvaliteto in ne količino.
No, kakšna omemba foruma verjetno nebi škodila, še manj pa kakšen popust pri nakupu rastlinjaka za člane foruma.....
PS: članki pa so napisani lepo berljivo, vsem razumljivo in tudi veliko koristnih informacij in navodil je zapisano. V bistvu dober del tega, kar smo na obeh forumih objavljali in odkrivali , predvsem v podforumu paradižniki.Nazadnje urejal/a labia 06 Feb 2014 10:40; skupaj popravljeno 2 krat
Čim več takih strani bo kvečjemu navdušilo še več oseb, da se pričnejo ukvarjati z vrtičkarstvom in prej ali slej se bodo pridružili kakšnemu forumu, tudi našemu, in tako pridobili še več znanja in koristnih nasvetov.
Preveč je, na žalost, takih, ki opuščajo domačo pridelavo in vrtnarjenje ali pa se tega lotevajo na napačen način, predvsem s prekomernim gnojenjem in pesticidi.
Ozaveščanje o pridelovanju kvalitetne zelenjave, možnostih izbire, postopkih,... bo širilo krog ljubiteljev, ki bodo usmerjeni v kvaliteto in ne količino.
No, kakšna omemba foruma verjetno nebi škodila, še manj pa kakšen popust pri nakupu rastlinjaka za člane foruma.....
PS: članki pa so napisani lepo berljivo, vsem razumljivo in tudi veliko koristnih informacij in navodil je zapisano. V bistvu dober del tega, kar smo na obeh forumih objavljali in odkrivali , predvsem v podforumu paradižniki.Nazadnje urejal/a labia 06 Feb 2014 10:40; skupaj popravljeno 2 krat
-
- Kraj: Rimske Toplice
labia je napisal/a: |
No, kakšna omemba foruma verjetno nebi škodila, še manj pa kakšen popust pri nakupu rastlinjaka za člane foruma..... |
Ne gre za to, da bi ne škodilo, gre za to, kakšno je korektno poslovanje, korekten odnos, a ne? Če že mlade učimo in smo pri tem striktni, da je potrebno navajanje virov, ko od koderkoli že pobirajo informacije, jim moramo dajati tudi ustrezen zgled.
Če se nekdo na blogu hvali s semeni, bi res MORAL napisati, od kod so, ker se jim jasno vidi, da niso iz trgovine od nekega znanega proizvajalca.
No, bomo videli, če bodo odgovorili na pisemce lpmami, če ne bodo v dogledenm času, jih lahko zasujemo z novimi.