Če že mlade učimo in smo pri tem striktni, da je potrebno navajanje virov, ko od koderkoli že pobirajo informacije, jim moramo dajati tudi ustrezen zgled.
Tu ti seveda dam prav. Pozitiven del objavljenih vsebin na blogu pa je širjenje znanja in ta del mi je bil všeč.
Res je če mi nekaj na forumu s ponosom delamo in delimo naj to velja tudi za ostale. In ni mi vseeno, da neka vrtnarka ali vrtnar, ki si zelo želi tega semena ne bo dobila, ker si jih bo nekdo nabral tak kup. Jaz določena semena vzgojim samo zato, ker mi je sadež dober ali roža lepa in da bom to lahko delila z vami na forumu. To delam npr. z močvirskimi hibiskusi in jih želim čim več razdeliti. Da pa si bo nekdo delal od tega koristi pa do vseh vas na forumu ni fer. Me je nekdo na prejšnjem forumu že izsiljeval in potem nisem poslala nič. lp D_________________Uživajmo v dobroti narave https://picasaweb.google.com/home
Bi se "strinjal" , da so tile prispevki kar korektni, in koristni, za marsikoga bolj uporabni kot pa prebijanje skozi džunglo podatkov na naših forumih ... .
Lahko pa bi (pošteno bi bilo) da se omeni vir, naš novi ali stari forum; pa seveda še kakšen drug vir.
Vidim pa v stilu teorije zarot tule insajdersko, forumaško pomoč, mi smrdi na peto kolono
hej, začela sem prebirati in kaj kmalu na začetku ob sušenju paradižnika, pri tekstu,.."kupila sem sušenega na trgu v Firencah"...sem se spomnila, da pri temi sušenja p. na prejšnjem F. je ena članica to omenila, po tem ko sem jaz povedala da sem seme "pelatov" kupila na Lj. trgu, ker da italijani že vedo kateri "pelato" je ta pravi za sušenje. če se komu da brckat..., lpvoda.
PS: drugače se strinjam s TP-jem._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
To je bila napisala španski bezeg. Če je to njen blog točka zanjo, je semena pošteno delila dalje in se tudi vključevala v debato. Zmedo dela le linkanje na komercialno stran oziroma, da svoj blog sploh piše na njihovi internetni strani.
Ja. Tudi jaz sem od te prijazne forumašice Španski bezeg dobila seme teh pelatov, na gredi sem vzgojila dva grmička pod nazivom: pelati Firenze. Bili so precej nizke rasti, zelo polni, plodovi precej majhni - kot srednji prst - in okusni ter smo jih kar v solati pojedli. Pa dozoreli so vsi istočasno. Pozabila pa sem shraniti seme - škoda._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Da ni to kakšna žena od lastnika podjetja,ki promovira, kako se to da doma v rastlinjakih.
Tam kjer sem jaz kupil rastlinjak sem bil ob prvem obisku seveda takoj povabljen, kaj raste v rastavnih rastlinjakih in kako Vendar so nasveti in priporočila znane javne strokovne osebe in ob nakupu dobiš še navodila za ekološko pridelavo v rastlinjakih.Uglavnem vse po zakonu in pošteno. Seveda kot dobra reklama,kar mislim da gre za enako tukaj v tem primeru,le da tukaj so zadeve izpeljane iz foruma kar mi se ne zdi glih prov.
No, kakšna omemba foruma verjetno nebi škodila, še manj pa kakšen popust pri nakupu rastlinjaka za člane foruma.....
No, bomo videli, če bodo odgovorili na pisemce lpmami, če ne bodo v dogledenm času, jih lahko zasujemo z novimi.
Na blog te osebe sem napisala komentar, kjer jo sprašujem tudi, kje dobi vsa ta semena. Pisala sem na tisto objavo, kjer je slika s semeni v vrečkah darovalcev. Danes sem šla ponovno gledat, če je kaj odgovora, pa je izginil še komentar - no, jaz ga ne najdem več. Tudi vsebina se MI ZDI malo spremenjena: ne vem, če je prej že bila zraven slika semen v vrečkah od znanih proizvajalcev, omenjena je možnost pridobivanja semen od drugih vrtičkarjev: Do semen sem prišla z menjavo z drugimi vrtnarskimi navdušenci. (Tudi o tem razmislite! Še nikoli ni bilo lažje hobi vrtnarjem priti do raznovrstnih sort povrtnin, kot ravno zdaj, v dobi hitre in direktne spletne komunikacije.) Poglejte še sami in ocenite, kako postopati naprej._________________Barvit pozdrav, Ladka s Povelj, Bahnkova Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Slika semenskih vrečk od znanih proizvajalcev je bila tudi prej, a ne vem, če direktno izpod vrečk iz menjave. Tudi meni se tokrat bere malo drugače, ne morem pa zaprmej trditi, da ni bilo tako tudi že prej.
Kar se tiče mene, bom zadevo pustila pri miru. Mi je pa v UVODNEM PRISPEVKU padel v oči tale stavek: Na blogu rastlinjaki.info bomo objavljali prispevke o izbiri in postavitvi rastlinjakov ter nasvete o pridelavi zelenjave in drugih rastlin v rastlinjakih.
Hm, pravzaprav sem dobila idejo: bom dala pod njihov komentar Gartlc .