Žled 2014

Odgovori
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Oglaša se vam ena, ki ima moža VOJAKA že par dni na terenu, konkretno v Postojni, delajo od jutra do večera, pomagajo gasilcem, utrujeni so vsi, tako gasilci, vojaki, ele,tričarji, prostovoljci, premočeni, prezebli, kaj več kot sebe ne morejo dati! In to so ljudje, ki imajo doma tudi vse v razsulu, pa so bili vpoklicani in pomagajo drugim, TEBI!!! Ne meni, ne moji
družini, ne odstranjujejo naših vej in snega in ledu, ampak so na drugem koncu Slovenije, da bo TEBI lažje.

In ne rečem, prav je tako, dobro se z dobrim vrača. So še tam ljudje, ki prinesejo čaj, kavo, četudi težko skuhajo, ker nimajo vedno s čim, a udrihati po njih, tistih zunaj, ti, Lana, ne dovolim. Nikomur, ki čaka na pomoč, in le vpije. In le udriha čez sistem. Še dobro, da dobrota ne zna biti selektivna, ker drugače bi take, kot si ti, hudo glava pekla.

Garden-ja, od tebe pa sem pričakovala več razsodnosti in ne toliko baba čula baba rekla._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Bobolino, prosim preberi še enkrat kaj sem napisala. Točno to - da navadni ljudje, tudi vojaki, cele dneve delajo in pomagajo, minister je tisti, ki ga kritiziram. In ostale veljake.
To, kar sem zapisala, je minister izjavil po TV. Ni nič baba čula, baba rekla._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Minister je izjavil, da vojske ne morejo ven poslati, če civilna zaščita ne da vpoklica! Tako narekuje zakonska ureditev v Sloveniji! Vojska se sama ob naravnih nesrečah ne more aktivirati, to lahko stori le na poziv civilne zaščite! Enako so udrihali po vojakih ob poplavah pred letom, ko smo bili vsi v pripravljenosti, Cz pa je dala aktivacijo šele, ko se je sama odločila. Odloči pa se lahko le na poziv županov prizadetih občin._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Nazadnje urejal/a bobolino 07 Feb 2014 19:14; skupaj popravljeno 1 krat
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Pri nas so prišli popravljat električno napeljavo. Vsi sosedje so prišli čakat kdaj bo popravljeno. Žal se nihče ni spomnil, da fante zebe in bi spili kakšen topel čaj Crying or Very sad To je najmanj kar lahko storimo za njih, ko delajo v takšnih razmerah.
O civilni zaščiti pa imam svoje mnenje. Ob prošnjah, da pripeljejo vreče z peskom ob poplavah sem dobila odgovor, da mi nismo na poplavnem območju in nam vreče ne pripadajo. Embarassed_________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Nazadnje urejal/a Marinka 07 Feb 2014 19:13; skupaj popravljeno 1 krat
Garden-ja

Bobolino, že res, ampak v takih razmerah bi bilo mogoče prav, da bi minister sam pozval civilno zaščito in ponudil pomoč in ne čakal na zakonsko ureditev. Verjamem, da marsikdo od vojakov ni čakal na poziv ministra, ki je čakal na poziv civilne zaščite, in je sam pomagal čeprav v civilu.

Enako za policaje, ki prežijo na zaprtih cestah. Je res, da je prav, da so cesto zaprli, ker je smrtno nevarna, ampak za take primere, ko se po njej vračajo ljudje, ki so bili zaradi pomoči drugim dneve od doma, bi morali najti neko drugo rešitev.

V izrednih razmerah je potrebno ubirati tudi izredne poti._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Meniš, da niso delali v civilu? Da imajo doma idealne razmere po tej katastrofi in da v domačem kraju sonček sije in ni sledu o žledu? Da so imeli vsi doma tople hiše indelujočo elektriko? Da doma ni bilo težav?

Boš ti delala proti zakonu? Proti odločitvi tvojega vrhovnega šefa? Solo? Mislim, da je to veliko globji problem, in treba bo vložiti energijo v spremembo zakonodaje in ne v udrihanje čez sistem.

Največje poplačilo pa je itak hvaležnost v očeh tistih, ki se mu pomaga, ko ostane brez vsega. V svojih letih dela v sistemu sem ta žar videla nemalokrat. In takrat je bila poplačana moja duša._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Bobolino, pa kaj ti je?
A nisem ravno tega napisala?

In ja, marsikdaj delam mimo napisanih zakonov. Ker delam z ljudmi. V skrajnih razmerah tudi obidem pravila in naredim tako kot je prav za človeka, ne za papir._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
bobolino

Si, Garden-ja. Utrujena sem in zmozgana, in bolijo me besede, ki jih nekateri tako zlahka izgovorijo in napišejo. Oprosti, ni letelo nate! Lahko?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Garden-ja

Razumem in brez vsakih zamer, niti predstavljat si ne morem, kako bi bilo meni v takem položaju, posebej, če bi imela moža na drugem koncu države.
Sad_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

OMG, OMG, pa kdo je rekel,d a ljudje nismo nič naredili, samo čakali??!!! Pa kdo je rekel, da jim nismo čaja dali al pa kafeta al pa šnopca al pa špagetov?! Čisto za vse smo poskrbeli, vaški deli prav gotovo vsi, prepičana sem, da ne samo mi. Ne vem kako lahko kdo sploh kaj takega pomisli! V naši vasi ni bilo človeka razen zelo starih ljudi, ki ne bi šel na cesto pomagat. Tudi sama sem odmikala drevesa, poleg tega, da sem ostala sama s tremi otroki tukaj čisto odrezana od sveta čisto za vse sama, pri čemer je vsak dan avto obdal 5cm oklep ledu, še not nisem mogla. Matr, kolk sem se mučila vse te dni z vsemi rečmi, pa ene nisem zinila, pač tako je, narediš kar je treba, pa pol žensk bi crknilo zraven vsega, kar smo imeli na grbi, pol pa nekdo reče, da čakamo na pomoč. Joj, kolk me to pogreje, res. Zamenjam s tabo, prec. Moj ta velik sin je delal od zjutraj do zvečer vsak dan kar se je dalo z vsemi sosedi vred. Vse smo sami naredili, od tega da smo v nemogočih razmerah tolkli led iz žic, kar je nevarna reč zelo zelo, sploh ker nisi mogel stat na hribu drugače kot v derezah. V ledu je plezal na drevo z motorko, da je žagal veje nad žicami, matr, nič ne delamo, odstranjevali smo tudi iz cest veje, rezali drevesa, se izpostavljali smrtni nevarnosti, pa oprosti bobolino, nisem videla v enem tednu niti enega samega vojaka, niti enega samega cestarja, niti enega samega policaja. Aja, oprosti, enega vojaka sem videla, ko je vozil osebje iz csd okrog, včeraj. Ne rečem, da niso delali, ker gotovo nekje že so. Tudi električarji so delali, celo videla sem jih par, ampak matr, saj jih plačujem! Ves čas plačujem to elektriko prokleto drago. Kdo, se vprašam, kdo je vlagal v infrastrukturo? Zakaj se je vse podrlo? Pri nas je bilo kar se tega tiče najhujše na celi postojnski regiji, ker je 7 vodov ta velikih ultra mega visokih podrlo za povrstjo. Oni so denar pobirali na elektru, si talali dobičke, namesto da bi vlagali v kaj. In zdaj? Kdo je meni pomagal, se vprašam? Agregat smo res dobili, to je edina in do sedaj izključna pomoč države. Pa še tega ne zna nihče popravit, čeprav delajo ljudje na njem zdaj že spet tri dni. Ne najdejo napake. Kje sem jaz dobila pomoč države? Žališ me, dejansko bobolino s takimi obsojanji kako mi nič nismo storili, oni pa vse. Gotovo so kaj storili, vendar na mojem koncu ne kaj dosti. In ja, pričakujem od države, da dokler plačujem davke, da bo zagotovila vsaj osnovno minimalno elektriko. Pa je ne bom imela, vsaj do avgusta bo takole kot zdaj ven pa not padala, pa nič ne bom mogla delat. In če bi bila pri vas nesreča, bi glih tako normalni ljudje hiteli pomagat, pa zagotavljam ti, da država bi naredila bore malo v primerjavi z njimi. Dam roko v ogenj za to dejstvo. Pa še to, naši gasilci, prostovoljci so na terenu že cel teden dan in noč. Naši, lokalni, vse od prvega do zadnjega poznam. Lokalci. HB zanje! Nikdar več naj si kdo ne drzne reči, da samo stojimo in gledamo in čakamo, matr, to je pa res žaljivo na kubik. Pa računajte, da niti eno drevo na postojnskem ni celo. 90% gozda je šlo v maloro. Upam da nikdar tega več ne bo, čeprav dvomim. ponavljajo se bo. Na okus so prišli elitaši, še naprej bodo letali nad našimi glavami in upravljali z vremenom in režirali polave, suše, žled in podobno. garant. Žal.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”