Kraje agregatov že tako prizadetim v žledolomih :evil:
-
marinka ne morem se ravno strinjatio s tvojo izjavo:
sosedu več ne verjamem, po rodu je slovenec
To pa res nima nobene pametne razlage, Slovenec, Bosanec ali pa zaradi mene vesoljček. Da si lasti nekaj kar mu ne pripada je prirojeno lai privzgojeno in to dobi od družine, ne od narodnosti, čeravno nekateri narodi gledajo na ˇnajdeneˇ predmete dokaj liberarno._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
sosedu več ne verjamem, po rodu je slovenec
To pa res nima nobene pametne razlage, Slovenec, Bosanec ali pa zaradi mene vesoljček. Da si lasti nekaj kar mu ne pripada je prirojeno lai privzgojeno in to dobi od družine, ne od narodnosti, čeravno nekateri narodi gledajo na ˇnajdeneˇ predmete dokaj liberarno._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
-
-
- Kraj: Rimske Toplice
Marinka je napisal/a: |
Ni to nestrpnost. Verjetno imaš ti samo dobre izkušnje z ljudmi. Vsi žal nimamo te sreče. |
Nimam samo dobrih, daj no, ljudje smo razporejeni nekako po Gaussovi krivluji glede marsikake lastnosti. Tako pač je. Ampak, med zapisi se pojavljajo namigi na povezavo med poreklom (da ne napišem člesa drugega) in kriminalom,....to pa JE nestrpnost.
-
Da se še tukaj oglasim in povem svojo zgodbo.Pri nas se krade na veliko,z teretnih vlakov,goriva iz parkiranih kamijonov,celo iz osebnih avtomobilov,obijanja garaž,pošte,vsi vemo kdo so 3-4 osebe ki to delajo,so zelo dobro znane tudi policiji in kaj.NIČ ne storijo.Ker ne morejo nič storit.Vsem poštenim ljudjem in policiji je naš Zakon zavezal roke,nepridipravi pa imajo vse zakone na svoji strani.Torej lahko samo upaš da ne boš imel kej kar jih zanima,drugo je v božjih rokah.
Še ena o bosancih in slovencih.Kraja je kraja,bosanska ali slovenska.Jaz sem po rodu bosanka, a sama bih ovadila svoje otroke če bi kaj ukradli.In oni,vsi trije se tega zavedajo že od vrtca.Torej, moje mnenje je da kraja ni podedovana ampak priuzgojena oz.če starši zamižijo na slabo obnašanje otrok, se to razvije v slabe navade otrok.lp
Še ena o bosancih in slovencih.Kraja je kraja,bosanska ali slovenska.Jaz sem po rodu bosanka, a sama bih ovadila svoje otroke če bi kaj ukradli.In oni,vsi trije se tega zavedajo že od vrtca.Torej, moje mnenje je da kraja ni podedovana ampak priuzgojena oz.če starši zamižijo na slabo obnašanje otrok, se to razvije v slabe navade otrok.lp
-
In tako pride originalnilist, ter reče bobu bob. Amen.
Rešitev je složen, kultiviran, predvsem pa pravi in dovolj številčen glas na pravem mestu.
--------------
Anekdota, ki mi jo je povedal starejši možakar iz naših krajev. Predstavil je svoje preprosto mnenje, jaz pa sem se mu, sam pri sebi nasmihal. A ne dolgo časa.
Lokalni graščak je pobiral dajatve od svojih kmetov najemnikov-podložnikov. Ker so se njegove potrebe neprestano večale, je razumljivo tudi večal dajatve. Navidezno (!!!) se na težave ubogih ljudi ni oziral. Na terenu je te davke terjal njegov dacar, po vsaki dajatvi pa se je graščak podvizal ter ga zasliševal kako se odzivajo ljudje.
Kolikor časa je dobival povratno informacijo, da se ljudje pritožujejo, obupujejo in na splošno tarnajo, toliko časa je povečeval dajatve. Nekega dne pa ga je dacar, tudi sam presenečen obvestil, da so obupani kmetje obmolknili. Brez izkazovanja obupa so oddali kar je bilo graščakovega in to ga je begalo. Kar je begalo dacarja, pa je bilo graščaku znak, da bodo kaj kmalu kmetje prenehali z njegovo nepravično igro. V bojazni da izgubi nadzor nad situacijo, da tvega upor je takoj znižal dajatve kmetom in upal na odziv. Seveda je odziv prišel in nesložni, predvsem pa ne zbrani reveži so si oddahnili ob malenkostni dobrodušnosti graščaka, pozabili na vse manipulacije, sprejeli kljub vsemu zelo visoke dajatve, nastavili svoja pleča in se vdali v usodo.
Rešitev je složen, kultiviran, predvsem pa pravi in dovolj številčen glas na pravem mestu.
--------------
Anekdota, ki mi jo je povedal starejši možakar iz naših krajev. Predstavil je svoje preprosto mnenje, jaz pa sem se mu, sam pri sebi nasmihal. A ne dolgo časa.
Lokalni graščak je pobiral dajatve od svojih kmetov najemnikov-podložnikov. Ker so se njegove potrebe neprestano večale, je razumljivo tudi večal dajatve. Navidezno (!!!) se na težave ubogih ljudi ni oziral. Na terenu je te davke terjal njegov dacar, po vsaki dajatvi pa se je graščak podvizal ter ga zasliševal kako se odzivajo ljudje.
Kolikor časa je dobival povratno informacijo, da se ljudje pritožujejo, obupujejo in na splošno tarnajo, toliko časa je povečeval dajatve. Nekega dne pa ga je dacar, tudi sam presenečen obvestil, da so obupani kmetje obmolknili. Brez izkazovanja obupa so oddali kar je bilo graščakovega in to ga je begalo. Kar je begalo dacarja, pa je bilo graščaku znak, da bodo kaj kmalu kmetje prenehali z njegovo nepravično igro. V bojazni da izgubi nadzor nad situacijo, da tvega upor je takoj znižal dajatve kmetom in upal na odziv. Seveda je odziv prišel in nesložni, predvsem pa ne zbrani reveži so si oddahnili ob malenkostni dobrodušnosti graščaka, pozabili na vse manipulacije, sprejeli kljub vsemu zelo visoke dajatve, nastavili svoja pleča in se vdali v usodo.
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
originalnilist je napisal/a: |
Še ena o bosancih in slovencih.Kraja je kraja,bosanska ali slovenska.Jaz sem po rodu bosanka, a sama bih ovadila svoje otroke če bi kaj ukradli.In oni,vsi trije se tega zavedajo že od vrtca.Torej, moje mnenje je da kraja ni podedovana ampak priuzgojena oz.če starši zamižijo na slabo obnašanje otrok, se to razvije v slabe navade otrok.lp |
Lahko samo potrdim. Vzgoja in zgled sta odločilna, ne narodnost. Če bi šli v analizo, sem prepričana, da so med našimi osovraženimi tajkuni čistokrvni Slovenci v večini.
Marinka se je pa samo naslonila na pogosto mnenje, istočasno pa poudarila, da v njenem primeru ni bilo tako.