Žled 2014

Odgovori
lana

Odgovor Napisal/-a lana »

Irena je napisal/a:
No živjo, mi pa bojda ta teden dobimo agregat za celo vas. V petek smo pokali domov in sem vidla vojsko, ko je kable pospravla. No, pol mi pa včeraj en električar reče, ko sem mu čaj nesla, da je problem, ker je 300 šefov in 100 delavcev. Ja, res je. Pove pa itak noben nič , pol pa klicarimo na elektro,...

Originalni list - dobro jutro. No, lepo te je slišat.

Irena

Upam da čim prej dobite vaški agregat, pa upam da ste mala vas, ker manjše vasi lažje skozi pridejo, večjim bolj ven meče. Ja vojska je pri nas ko je bilo vse podrto, pa so bile ceste neprevozne, pucala, cela garnizija njih, parking pred postojnsko jamo. Ker turizem je pomembnejši od zdravja in varnosti ljudi zgleda - samo o tem se tu ne sme pisat. Električarji so pri nas isto rekli, ja. no, zdaj so uspeli porihtat agregat in upajmo, da tako ostane.
lana

tjesih je napisal/a:
Nam spet "crkuje" tale štrom. Vrže ven računalnik, luč, napol skuhano kosilo. Potem poslušam radio. Cesta Planina - Laze in Planina - Unec zaprti, zaradi poplavljenega cestišča, cesta Kalce - Planina zaprta, zaradi podrtega drevja. Ja, v Ljubljano je treba pač čez ride in na avtocesto v Postojni. (pa tudi čez ride ni prav varno, saj je gozdna meja tik ob cesti).

Želim si sončka.

Ja, pa še cesto od vas do nas so zaprli. Sicer ne vem če ni vseeno prevozna, ker včeraj je še bila, samo je pa znak gor, da je prepovedan promet. premirje

Tudi jaz si želim,d a bi bila že enkrat lepa, topla pomlad. Navijam za prijazno vreme. Pa navijam za vse tiste iz logatca in žibrš in okolice in drugod. Ker še sploh nimajo vsi elektrike. Pošiljam dobre vibre. Mogoče bo pa kaj pomagalo.
lana

Plamenka je napisal/a:
Za poplave pa mene začne stiskat... Za jutri je oranžni alarm za naše področje.

Držim pesti, da bi bilo vse ok.
vodenka

Odgovor Napisal/-a vodenka »

Lana ,hvala nekaj upanja je jutri da pripeljejo agrgate do transvomaterjev ,no da bi vsaj pralni stroj začel delat ostalo bo že
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Naša Planina, da se od žalosti trga srce:
Uporabniški avatar
orhy

Odgovor Napisal/-a orhy »

Hvala tjesih! Ali si Malne pofotkala iz čolna? Razz Very Happy Vodo pa je treba še vedno prekuhavat. pozdrav_________________
Slika
tjesih

Odgovor Napisal/-a tjesih »

Oh, ne. Do Malnov se pride res samo s čolnom. Tole na sliki pa so hiše zalite kar v Spodnji Planini, samo 50 m stran od cerkve.
lana

Ja, tjesih, sem videla, no nisem šla na spodnjo cesto, ampak saj se od zgoraj tudi vidi, da je vse zalito. So pa slikce dovolj zgovorne. Cesta je zelo zelo zelo pod vodo. Sem pa vesela, da je vsaj grčarevec-planina prevozno. Tisto tam slikat, kako visi nad tabo gmota polomljenih dreves, je pa tudi grozljivo, ane. Eh, opustošenje povsod. Žalostno.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Zelo dober članek izkušenega gozdarja - http://janezbozic.wordpress.com/2014/03/07/zled/
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi tule govori o žledu http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2014/03/ljudstvo_se_je_prebudilo.aspx

in mimogrede omeni še katastrofo iz leta 1900 ....

http://www.zurnal24.si/zgodovina-se-ponavlja-clanek-223700

LP_________________mfranc
Odgovori

Vrni se na “Čvek”