Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

katere sorte vrtnic skupaj?

Moderator: Melona

silva30

Odgovor Napisal/-a silva30 »

Jaz imama na severni strani pred hišo posajene angležinje, pa zgleda, da jim kar odgovarja. Imajo pa nekaj ur jutranjega sonca. Pa kakšno uro večernega.
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Hvala za informacijo.Soncna lega cel dan mojim anglezinjam ne pase,sem jih tako imela namen presaditi.
Garden-ja

Odgovor Napisal/-a Garden-ja »

Ja ampak par ur dnevno sonca morajo vseeno imeti ali pa vsaj zelo svetlo senco._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
pepa6

Odgovor Napisal/-a pepa6 »

Pred hiso in ob hisi je cel dan sonce,za hiso pa po 14 uri in do vecera, tak da ni cel dan senca
Garden-ja

No potem je to idealno in primerno za večino vrtnic._________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

kaj bi rekle moje vrtnice v Istri, na vaše, katere imajo idealne pogoje. so od pomladi do jeseni, od 10 ure do sončnega zahoda na soncu, tudi angležinje. sredi poletja je povprečna tem. 35-40stop lpvoda._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Voda zdej sem si pa mal oddahnila. Moje bodoce anglezinje imajo prostor rezerviran ob terasi, kjer od jutra do poznega popoldneva naziga soncek.
Garden-ja

Ja sam sonček v Škofji Loki je drugače izpade kot sonček v Istri. Wink_________________Imenuj mi vrtnico in povem ti zgodbo ...
geisha

Odgovor Napisal/-a geisha »

Ja tudi sama sem lani dala par angležinj na mesto,kjer je popoldne senčno vendar ugotavljam,da mi lepše rastejo tiste na soncu Shocked . No bomo vidli letos je komaj drugo leto.

Poleg Eden rose sem posadila Weller burbon,ki naj bi bila plezalka pa nič ne zgleda,da bo kaj plezala.Bi prosila,če jo kdo ima,da mi pove kako se pri vas obnaša Rolling Eyes_________________LP
E.
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

No primerjave res ni. A ma ko se tud gorenski sonček upre v tale beton zna bit kr žgoče. Ampak jest uživam tud na 40 stopinjah:) Zdej k bom pa še v družbi vrtnic pa bo itak zakon.
Odgovori