Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

KOMATSUNA Japonska zelenjava

crtj-admin
Site Admin

KOMATSUNA Japonska zelenjava

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Tule sem nabavil tole zelenjavico
Google slikca

Malo po prebranem na netu, malo na pamet sem posadil 3 semena v jogurt lončke in jih postavil na južno okensko polico. Četrti dan sta dva prikukala na plano in začela divjati, zato sem ju odnesel v hladen zimski vrt. Slikca po 11 dnevih. V ozadju je stiropor, da se solata na nagiba proti svetlobi.
Plan je bil, vsakih 14 dni nova 3 semena (dobil sem jih 25) in bomo videli, sploh ker danes nikoli ne veš kdaj bo odjuga, kdaj pa nova oledenitev in ker imamo zimski vrt, kjer bodo lahko čakale na otoplitev.

Lončke sem z zadnje strani obdal s kuhinjsko alu folijo, da se rastlinice ne bi nagibale proti oknu, pa ni povsem pomagalo, zato opori. Stiropor v zimskem vrtu je pa krasno odigral svojo vlogo, solatke so praktično navpične, pred postavitvijo pa povsem poševne.
Oldi

Prejle sem posadil še 6 semen in ugotovil, da jih je le še 8, ostala so zdrobljena. Vsa druga semena, ki sem jih dobil iz ZDA, so bila OK. Preko Ebaya sem jim pisal, nadomestilo ob naslednjem naročilu in so v 5 minutah odgovorili da jih dobim.
Ali iz tega drobirja lahko kaj požene?

Modre kroglice so cela semena, vmes je nekaj ostankov modrih lupinic.
Nazadnje urejal/a Oldi 23 Mar 2014 12:31; skupaj popravljeno 1 krat
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Oldi, takole je, če boš vrgel stran, ne bo pognalo, če boš posadil, lahko, da kaj bo. Izgubiti nimaš kaj.
Oldi

Sem mislil, da bo pisalo, če vržeš stran bo gotovo pognalo, če posadiš pa gvišnu ne Smile
metuljc

Kaj več, kot sem ti napisala, ti lahko pa pove le vedeževalka. nevem
Oldi

metuljc je napisal/a:
Kaj več, kot sem ti napisala, ti lahko pa pove le vedeževalka. nevem

Tole izgleda napisano iz pozicije skorajda užaljenosti, jaz sem se pa samo hotel pohecati??
metuljc

No, napak sodiš, povsem napak. Ampak res, kaj ti pa lahko več sploh kdo pove? Jasnovidci pač nismo.
Oldi

Od 9 posejanih so normalno vzklila 3, 2 pa sta imela odmrli vrh.

Nisem bil pozoren da bi zaznal, kdaj je prišlo do propada, ali pa je listka kaj požrlo.
Prva 2 bolj ali manj vegetirata v zimskem vrtu s 4 lističi in višino cca 5cm, sonca vsega skupaj za en dan.
Oldi

Po 51 dneh je šla prva kamatsuna pod nož, pol v solato, pol bo šlo pa jutri v juho. V solati se ni dalo oceniti okus, premalo je je bilo.

Levo smo danes odrezali, desna je pa spet dobila uši, prav tako tudi berivka tik ob njej.

Izgleda, da stvar dobro prenaša naš zimski vrt. Čas do pobiranja naj bi bil 30 do 50 dni.
Odgovori