Plodovi Coffea Arabica

turururu
Prispevkov: 134
Pridružen: Sr Jun 12, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a turururu »

Če nisem prepozna, bi tudi jaz 2 semenčka.
orhy
Prispevkov: 2452
Pridružen: Ne Jun 02, 2013 2:00 am

Odgovor Napisal/-a orhy »

Peter, jaz pa sem že mislila, da bom lahko imela plantažo kofeta Wink Very Happy_________________
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Pisma so zapakirana, jutri zjutraj gredo na pošto.
Doma ni več semen.



Zahvaljujem se za ponujena semena, trenutno ne potrebujem nič. Brez veze, da pišem, se priporočam v bodoče, ker ste vedno poslali kar sem potreboval.
l.p.
Peter
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

orhy je napisal/a:
Peter, jaz pa sem že mislila, da bom lahko imela plantažo kofeta Wink Very Happy


Ta bi bila res dobra, da si toliko samozadosten, da imaš tudi svojo kavo. Very Happy
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8393
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

Peter je napisal/a:
orhy je napisal/a:
Peter, jaz pa sem že mislila, da bom lahko imela plantažo kofeta Wink Very Happy


Ta bi bila res dobra, da si toliko samozadosten, da imaš tudi svojo kavo. Very Happy

Ja, pa res! Za svojo samooskrbo potrebujem seme dobrega črnega čaja - ima kdo ? Wink_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Imam rastlinico zelenega čaja(Camellia sinensis) že dobrih 7 let. Na žalost mi životari, ostaja majhna. V določenem trenutku odpadajo listi, vejice se sušijo. Poskusil sem že vse živo in ne vem kako spravit rastlinico v normalno rast.
Tudi če bi vse listke oskubil jih nebi bilo dovolj za šalčko čaja.

L.p.
Uporabniški avatar
Lpmami
Prispevkov: 8393
Pridružen: Sr Jul 17, 2013 2:00 am
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Lpmami »

O, Peter, presenečaš! Jaz sem mislila tisto s čajem bolj za hec Wink
Pa sem šla pogledat za tvojo Camelio sinensis. V Climate zone 7-9 naj bi uspevala, torej tudi malo pod ničlo, ima najraje bogato in vlažno rastišče, sončno do polsenčno lego - po moji hudo laični oceni naj bi uspevala tudi pri meni (če ima Ljubljana cono 7). Vse to samo kot zanimivost.
Jo imaš ti kot sobno ali zunanjo rastlino?_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Poskusil sem že vse živo, kot sobno, kot zunanjo, s tem, da sem jo imel zunaj nekje do 0°C in potem prestavil not.
Bomo pa še videli, jaz vztrajam.
metuljc
Prispevkov: 9417
Pridružen: So Jun 01, 2013 2:00 am
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ne obstajajo rastline zelenega in črnega čaja. Obstaja le ena vrsta, Camelia sinensis (tudi Thea sinensis), čajevec.Po obiranju listov se ti različno tretirajo, za črni čaj morajo fermentirati, za rdečega (=oolong) fermentirajo le na pol, zelnei je nefermentiran. Obstaja še beli čaj, ker je iz tako mladih vršičkov, da imajo še drobne dlačice. No, pa še kakšen bi se našel.
Oolong
črni čaj
kitajski zeleni čaj
beli čaj
Uporabniški avatar
Peter
Prispevkov: 704
Pridružen: Ne Jun 09, 2013 2:00 am
Kraj: Lucija

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če nekomu rečeš, da imaš rastlino čajevec, te pogleda malo čudno, zato vedno rečem, da imam rastlino zelenega čaja, tako vsak razume o čemu je govora.
Drugače pa sem popil kar nekaj čajev raznih "barv". Najbolj všeč mi je bil Japonski Ashikubo Sencha Gold. Prvi preliv ima resnično zeleno barvo, svež okus, rahlo po pokošeni travi. Tudi tretji preliv ima še vedno dober okus. Ko 1x poskusiš tak čaj, se ne vrneš več na vrečko.
Pravi vrstni red je:
Beli- mladi ne fermentirani listi in všički
Zeleni- Kitajski-zelo blago fermentirani listi.
Zeleni-Japonski-nefermentiran, rahlo oparjeni listi.
Oolong-srednje fermentirani listi
Črni- fermentirani listi
Odgovori