Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čebula - Allium cepa L.

Odgovori
crtj-admin
Site Admin

Čebula - Allium cepa L.

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

OPIS:
Andreja

Odgovor Napisal/-a Andreja »

Jaz sem včeraj škropila proti čebulni muhi, ker imam letos zelo revno čebulo. Če bo pomagalo, bom še videla, problem je, ker je čebula že kar načeta.

Sem pa uporabila kar recept Miše Pušenjak (2009):

- 1 kg rabarbarinih listov (brez stebel)
- 5 l vode

Liste damo v vodo in po vretju kuhamo še 5 do 10 minut. Nato odcedimo in z mrzlim zavretkom škropimo ali zalivamo po rastlinah, ki so jih napadle gosenice, uši, čebulna muha, porova muha ali korenjeva muha.
živa
Kraj: Žiri-NM

Odgovor Napisal/-a živa »

Nam je na predavanju rekla F. Perdih, da naj skuhamo čaje: koprivo, rman, kamilico, in s temi čaji škropimo po vseh vrtninah, tudi po čebuli, da bodo bolj močne._________________Lp, Živa
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Ne se mi smejat (no, ali pa tudi Smile ) - kako izgleda napad čebulne muhe?

Na čebuli sem namreč opazila, da se listi malo zvijajo, take valove so dobili. Čebulček je zdrav in lep, v notranjosti listov pa sem našla majhne, rjave črvičke. A je to od čebulne muhe ali ...?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

sarasara, zdaj veš, kako izgleda napad čebulne muhe. Ti "črvički" so žerke, njene ličinke, te delajo škodo.
Marjeta

Odgovor Napisal/-a Marjeta »

Metuljc, hvala!
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Nasvet, prosim Embarassed Na njivi imam čebulo, ki je nič ne zalivam. Seveda je zdaj začela rumeneti. Dilema je, ali naj jo začnem zalivat, ali pa naj jo pustim, da se posuši. Brala sem namreč, da se čebule naj ne bi zalivalo, ko zori.
No zanima me, kako izgleda čebula pri vas, kako postopate in kakšne uspehe pri pridelavi imate? Jaz, moram priznat, ne najboljših. Vsako leto pridelam majhne čebule. Letos, ko sem sadike vzgojila v lončkih, je kazalo kar dobro... Do zdaj, ko že dolgo ni bilo dežja_________________naredimo svet lepši
pixie

Odgovor Napisal/-a pixie »

brbr
če ima tvoja čebula rjave konice listov bi lahko bilo tudi pomanjkanje zraka v tleh, čebulo nežno prekopaš da dobijo korenine zrak..
Meni se je to zgodilo prejšni mesec, ko sem čebulo temeljito oplela sem še malo zrahljala zemljo, zdaj je v redu Very Happy
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Ko se zelenje poleže naj bi bila čebula zrela.Pri meni se je je del poleglo,del še ne, tako da jo bom pulila postopno.Je pa res,da jo imam le za sproti.Za ozimnico jo moram kupit.
Odgovori