Link preko http://adf.ly/
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
-
Ja, muha mislim, da je nekaj takega. Uglavnem, ni nobene potrebe razkuževati svoj računalnik, ker ni nič narobe z njim ( ni naložen noben virus ali malware) .
Problem je v spletni strani mojforum.si, ki ima to "napako" .
Na drugih spletnih straneh tega ni.
Je pa zanimivo, da se to dogaja samo v linkih, ki kažejo pot izven foruma, če so linki v okviru gartlca pa tega dodatka adf.ly ni.
Recimo primer:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about61-0-asc-0.html
tukaj ne bo dodalo.
Različni brskalniki pa različno reagirajo na ta dodatek, eni ga blokirajo eni pa ne.
Še vedno predlagam poizvedbo pri ponudniku mojforum.si
Problem je v spletni strani mojforum.si, ki ima to "napako" .
Na drugih spletnih straneh tega ni.
Je pa zanimivo, da se to dogaja samo v linkih, ki kažejo pot izven foruma, če so linki v okviru gartlca pa tega dodatka adf.ly ni.
Recimo primer:
http://forum.gartlc.si/gartlc-about61-0-asc-0.html
tukaj ne bo dodalo.
Različni brskalniki pa različno reagirajo na ta dodatek, eni ga blokirajo eni pa ne.
Še vedno predlagam poizvedbo pri ponudniku mojforum.si
-
Huh, se opravičujem. Kot kaže res ni virus, ampak le nov način oglaševanja iz strani gostitelja foruma - mojforum.si
Meni se to v Google Chromu z Adblock plus dodatkom ne dogaja, se pa dogaja v Internet Explorerju brez dodatkov.
Sem kontaktiral mojforum.si, pa bomo videli odgovor, a se mi zdi da bo tako tudi ostalo, saj so našli nov način dohodka s tem da v zunanje povezave dodajajo adf.ly.
Meni se to v Google Chromu z Adblock plus dodatkom ne dogaja, se pa dogaja v Internet Explorerju brez dodatkov.
Sem kontaktiral mojforum.si, pa bomo videli odgovor, a se mi zdi da bo tako tudi ostalo, saj so našli nov način dohodka s tem da v zunanje povezave dodajajo adf.ly.
-
- Kraj: Ljubljana
Čisto nedolžen pa tale stric tudi ni . Meni se že dogaja da recimo pri nalaganju slike iz foruma takoj preskoči naprej (slike ni več ), in ponuja svoje "usluge" .
Je možno, da se tule pojavlja v bolj nedolžni obliki, ampak značilnost vseh vsiljivcev je čimvečji nadzor!
Če ste prebrali gornji link od T.P.ja, je tole prav zoprna zalega in se ga je težko iznebiti.
LP_________________mfranc
Je možno, da se tule pojavlja v bolj nedolžni obliki, ampak značilnost vseh vsiljivcev je čimvečji nadzor!
Če ste prebrali gornji link od T.P.ja, je tole prav zoprna zalega in se ga je težko iznebiti.
LP_________________mfranc
-
Tisti link ki sem ga prilepil vzemite kot brezpredmetnega, ker kot kaže je tole nov način zaslužka iz strani gostitelja - mojforum.si.
Kar se tiče tistega linka, katerega sem prilepil - če ne veste kaj točno delate, se takega ročnega odstranjevanja virusov raje ne lotite, ker se lahko kaj hitro zgodi da boste z narobnim klikom sesuli cel sistem.
Kar se tiče teh adf.ly linkov, se jih lahko znebite z Adblock Plus, postopek sem opisal tukaj: Vodič: Kako se znebiti reklam
Kar se tiče tistega linka, katerega sem prilepil - če ne veste kaj točno delate, se takega ročnega odstranjevanja virusov raje ne lotite, ker se lahko kaj hitro zgodi da boste z narobnim klikom sesuli cel sistem.
Kar se tiče teh adf.ly linkov, se jih lahko znebite z Adblock Plus, postopek sem opisal tukaj: Vodič: Kako se znebiti reklam
- muha
- Site Admin
- Kraj: Medvode okolica
mfranc (in seveda ostali) če imaš Google Chrom naloži Adblock po TP-jevih navodilih in z nekaj sreče boš rešen te nadloge, pa še tistih dvojnih podčrtavanj posameznih besed.
Kaj pa oglasne pasice med posameznimi prispevki? A so jih nehali vstavljat, ali jih samo pri meni ni več? Adblock imam samo na enem brskalniku, a jih tudi pri drugih brskalnikih ne kaže.
Kaj pa oglasne pasice med posameznimi prispevki? A so jih nehali vstavljat, ali jih samo pri meni ni več? Adblock imam samo na enem brskalniku, a jih tudi pri drugih brskalnikih ne kaže.
-
- Kraj: Ljubljana
Huh, sedaj pa že funkcionira. Začelo se je pa čudno. Adbloc je odpravil reklame, adf.ly pa mi je čisto blokiral nekaj linkov, nakar sem ugotovil, da so to linki, ki sem jih že prej odpiral. S teh sem moral ročno izbrisati adf.ly, in sedaj vse štima. Upam da tudi v bodoče .
Hvala, T.P. _________________mfranc
Hvala, T.P. _________________mfranc