Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Substrati za vzgojo sadik

Odgovori
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

Muha, če ti je bližje do Kranja ima Flora zemljo n8 po ceni par centov čez 10 €. Kupil sem jo prejšno soboto._________________Robert
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zoyba, hvala za info. Zaenkrat imam dovolj, če mi bo zmanjkalo, bo pa prav prišla, spotoma, ko bomo šli na tisti konec po drugih opravkih.
NadaP

Odgovor Napisal/-a NadaP »

Zdravo!

Ali ima kdo izkušnje s Plantello Start?
Sama sem letos kupila omenjen substrat in zaenkrat so mi paprike dobro vzklile, paradižnik sem pa ravnokar posejala.

Hvala in LP!_________________Vrt je harmonija narave in ljubezni vrtnarja!
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Irenca, lahko pogledaš na vrečo sestavo tega Neuhas N3, in pa, katera gnojila ima v sebi?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Toliko da povem, jaz sem uspešno vzgojila del sejančkov paprike kar v Neuhause no8, ker je v naši trgovini zmanjkalo Asefove za setev. Samo za posip preko posejanih semen sem iz zemlje pobrala nekaj cunjastih delov šote, pa je tudi za vrhnji tanek sloj bila kar ok._________________Živeti na podeželju je najlepše!
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

Jaz sem tudi rabil za sejanje N8 in enako tu pa tam pobral kako večjo cunjico Very Happy
ratalo je čisto ok,sem pa vso seme sadil nakaljeno.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Glede na to, da ima N8 gnojilo, sejalni substrati pa ne, ali hitreje kali, oziroma naredi sejanček?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
paprika

Odgovor Napisal/-a paprika »

N8 nima gnojila koliko sem jaz videl,je le mešanica različnih šot.
Ob pikiranju sem nanovo mešal N8 dodal gnojilo-nekaj briketov in nekaj trajnega gnojila v kroglicah.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Tole pa najbrž ne bo čisto držalo. Jaz že leta pikiram sejančke v to zemljo in kakih 5 tednov nič ne dognojujem, niti v zemljo ne mešam kakih gnojil, pa v lončkih vzgojim krasne sadike. Bom pogledala na vrečo in napišem._________________Živeti na podeželju je najlepše!
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Na moji vreči Neuhaus N8 piše naslednje...
Slovenska deklaracija:
- Glavne sestavine: mešanica slabo do srednje razgrajene bele šote (H2 - H5), in zelo razgrajene premrznjene črne šote (H6 - H8) in glinenih zrn.
- pH vrednost: 5,5 - 6,5
- Količina dodanega gnojila (NPK gnojilo 14:10:18): 1,5kg/m3
- Uporaba: Za vzgojo lončnic, npr. ciklam, primul, perlagonij in za druge balkonske rastline in enoletnice

Nemška deklaracija:
- N - 210 mg/l
- P2O5 - 150 mg/l
- K2O - 270 mg/l
- Mg - 100 mg/l
- S - 150 mg/l

P.s. in če pogledamo prospekte na prvi strani od npr. Neuhaus N1, kateri naj bi bil za setev zelenjadnic, tudi ni brez hranil - NPK (mg/l): 210/240/270
Nazadnje urejal/a TwityPity 23 Feb 2014 14:27; skupaj popravljeno 1 krat
Odgovori