Danes na vrtu ali za vrt
-
Sva si dopoldne dala duška zunaj. Lep sonček je bil, snega ni več, in sva odstranila smrečje na vrtnicah, porezala in uredila trajnice in trave, pospravila vse lonce v rastlinjak, nabrala sem eno veliko skledo motovilca, zdaj pa čakamo na hokej.
Izbor sort paradižnikov je v 99,9% narejen, ne me vprašat, koliko jih je , jih je pa pri meni manj kot lani. Če ne upoštevam, da jim bo mama namesto običajnih 12 sort gojila 24, in sem se vse rdečkote namenila gojit na vikendu, kjer bo pazila nanje.
Je pa tole vreme varljivo...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Izbor sort paradižnikov je v 99,9% narejen, ne me vprašat, koliko jih je , jih je pa pri meni manj kot lani. Če ne upoštevam, da jim bo mama namesto običajnih 12 sort gojila 24, in sem se vse rdečkote namenila gojit na vikendu, kjer bo pazila nanje.
Je pa tole vreme varljivo...._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
-
-
-
Iz rastlinjaka sva odstranila folijo, ki je odslužila, bila je kar navadna, ne kaka specialna za rastlinjake. Iz gredic sva izpulila vso zimsko zelenjavo, kodrolistni ohrovt me čaka, da ga zblanširam in spravim. Ostanke sva narezala in posipala po gredicah. Nabrala sva nekaj listavke, in jo skupaj z preperelim gnojem, namočenim ogljem, bokaši posipom in nekaj zemlje naložila v zaprt kompostnik. Grede so premokre za obdelovanje, ne vem, kdaj saditi grah in bob. Okrasne grede sva očistila že pred dnevi.
Jutri me čaka sejanje okrasnih rastlin po sistemu zimskega sejanja. Zime tako menda več ne bo? _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Jutri me čaka sejanje okrasnih rastlin po sistemu zimskega sejanja. Zime tako menda več ne bo? _________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
-
Citiram: |
Jutri me čaka sejanje okrasnih rastlin po sistemu zimskega sejanja. Zime tako menda več ne bo? |
Matija (24.2.) led razbija, če ga pa ni, ga še naredi.
Sicer pa sem danes poizkusno cepil nekaj češenj. Tehnika angleško spajanje.
Ugotovitev: nahranim še upanje za uspeh in potrebno bo nabrusiti nož.
-