Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Voda, super, se ne mudi. Wink
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

bobolino, jellow bi me zanimal če ti bo kakšna rastlinica ostala. če ne pa jeseni seme. rdečega bom imela cca 10 rastlin, a jaz jih sejem po 20 in pričakujem, da se bodo na to število odzvali, a kot je videt me ne fermajo. semena imam dovoljh in zaradi tega ne bo problema. hvala. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Ti prihranim rumenkote, voda. Jaz zase rabim le enega._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Znalce sprašujem ali je že čas, da počasi zbudimo rastline, ki smo jih dali prezimovat? Ena, ki sem jo že dal na malo toplejše mesto že kaže znake prebujanja (vsaj tako se mi dozdeva), ene par je še v mirovanju, nekaj pa jih je šlo v Čilinebesa Wink
voda

Odgovor Napisal/-a voda »

hvala Bobolino. lpvoda_________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Bicikel je napisal/a:
Znalce sprašujem ali je že čas, da počasi zbudimo rastline, ki smo jih dali prezimovat?

Čas je, samo moraš jim potem dati prave pogoje za rast, če ne boš imel pretegnjene nove poganjke. Takole od oka, vsaj med 15 in 20 °C podnevi, 20 - 25 °C je pa že odlično. 10 - 15 °C pa je životarjenje, kjer se že lahko usodne razne nadloge, bolezni in škodljivci.

Ob primerni svetlobi!

Ni pa hudo zamujeno, če se rastline popedenajo tekom marca, celo aprila, saj imajo stare sadike močan koreninski sistem in hitro napredujejo.

Lahko pa se sedajle eventualno zamenja zemlja/substrat, delno, od 1/3 navzgor ali pa kompletno.

LP_________________mfranc
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Pozdravljeni!

Zanima me če lahko čilije sadim v isto vrsto kot paradižnik in papriko?
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Piripiri,Habanero orange in še nekaj drugih ponovno sejani. Upam, da bo sedaj več sreče z njimi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

@gun
raje k paradižnikom kot k papriki
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Setev čilijev 13.2., nekatere sorte so scimile samo po dva semenčka:
ČILI DOLGI
ČILI ZVONČEK
JALAPENO
JALAPENO XXL
PENIS ČILI
TRINIDAD SCORPION BUTCHT
TRINIDAD SCORPION MORUGA_________________Živeti na podeželju je najlepše!
Odgovori