Reciklirajmo plastenke

crtj-admin
Site Admin

Reciklirajmo plastenke

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

Idejo dobil na youtubu (išči self watering soda bottle), izpeljal malce po svoje, in to je to.
Video: http://youtu.be/0jiTaf5QLnI

Par opomb:
- uporabil sem kupljen rahlo vlažen substrat, vode se napije v 2-3dneh, z vrha nisem zalival popolnoma nič
- luknjice na zgornjem delu plastenke sem delal z vročo iglo
- luknja za dolivanje vode ni nujna, saj lahko dolivate vodo tudi tako da dvignete zgornji del. S tem bo tudi manj izhlapevanja

Za test sem posadil en dwarf paradižnik ter tankolistni dvoredec (drugih sadik trenutno ni pri roki), sedaj pa da vidimo kako se bodo rastline počutile v substratu ki je nonstop vlažen, ko se bodo v spodnjem delu začele nabirati alge ipd..
Paradižnik je bil posajen včeraj zvečer, tankolistni dvoredec pa danes, rdeče črte označujejo do kje je bila nalita voda.

1.3.2014
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Še ena zanimiva varianta! Gotovo jo bom preizkusila. Mislim, da bo zelo v redu, ker bo rastlina dobila ravno toliko vode, kot jo rabi.

Zakaj mora biti plastenka oblečena?
TwityPity

Odgovor Napisal/-a TwityPity »

No, tudi to da je oblečena seveda ni nujno, "kiklco" sem ji dodal bolj zaradi estetike:)

Plastenka s paradižnikom se je že skoraj dodobra navlažila, še kakšen dan..
3.3.2014

19.3.2014
Obe sadiki sta se že prijeli, danes sledi prvo dolivanje vode, saj sta jo že skoraj popili.
Odgovori

Vrni se na “Ustvarjalne ideje”