Danes na vrtu ali za vrt
-
jaz pa sem včeraj pridno nabirala kole za paradižnik Celo zimo me je bilo "strah" kje jih bom našla toliko. Pa smo šli na krajši sprehod nabirat zvončke in sem videla polno polomljenih vej in kolov ob cesti. Sem šla kar po avto in jih nabasala. Moj problem je rešen, kar se kolov tiče _________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
-
Včeraj me je zopet premamilo na vrt.Na gredico,ki je cel dan osončena sem poskusno posadila malo graha .Bo zanimivo primerjat z poznejšo setvijo,ko bo zemlja že dodobra ogreta.Žal pri sajenju paradižnika sem se lahko malo zadržala zaradi pomankanja prostora,ko sadike zrastejo,pri grahu me je kar zaneslo
-
-
Pri nam je pa zemlja že prav godna za rokovanje, se lepo drobi, vsak dan je toplejša... bomo videli kako bo s to setvijo.
juglans, vez me vleče, da bi zalil, imaš prav... ampak, sem klical očeta in me je opomnil na nekaj, kar sem spet pozabil... v tem času zalivanje še hitreje naredi skorjo na zemlji... nič ne bo z zalivanjem... vez bo ostala in bom na trnih in kanglo držal nazaj.
juglans, vez me vleče, da bi zalil, imaš prav... ampak, sem klical očeta in me je opomnil na nekaj, kar sem spet pozabil... v tem času zalivanje še hitreje naredi skorjo na zemlji... nič ne bo z zalivanjem... vez bo ostala in bom na trnih in kanglo držal nazaj.
-
Pri nas pa prav na rahlo dež rosi in mi ni treba skrbet za vlago. Čakam pa, da oče priklopi vrtavkasto brano in mi prebrana njivo, tam kjer bom potem imel vrt. Sem poskusil malo prekopati (preoral je že), pa je zemlja trda kot kamen. Se bom moral dobro potrudit, da jo bom postopoma spremenil v vrtu primerno._________________Lp Sars
-
Jaz sem ugotovil da ni za hiteti, ker setve potem slabo kalijo in so slabe ter dovzetne za bolezni in ostalo. Spremljajte tempetaturo tal na Arso.si za globino 5 in 10 cm. jaz sadim takrat ko je dovolj topla za določeno rastlino. Druga je v rastlinjaku kjer sem že januarja sejala v zemljo solato pa tudi korenje je sedaj že pokukalo ven._________________lp
Lera
http://lera.moj-album.com
Lera
http://lera.moj-album.com
-