Danes na vrtu ali za vrt

Odgovori
Zana

Odgovor Napisal/-a Zana »

jaz pa sem včeraj pridno nabirala kole za paradižnik Smile Celo zimo me je bilo "strah" kje jih bom našla toliko. Pa smo šli na krajši sprehod nabirat zvončke in sem videla polno polomljenih vej in kolov ob cesti. Sem šla kar po avto in jih nabasala. Moj problem je rešen, kar se kolov tiče Smile_________________You never know how strong you are until being strong is the only choice you have.
bodika

Odgovor Napisal/-a bodika »

Včeraj me je sunny zopet premamilo na vrt.Na gredico,ki je cel dan osončena sem poskusno posadila malo graha nestrpen .Bo zanimivo primerjat z poznejšo setvijo,ko bo zemlja že dodobra ogreta.Žal pri sajenju paradižnika sem se lahko malo zadržala zaradi pomankanja prostora,ko sadike zrastejo,pri grahu me je kar zaneslo Wink
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Danes smo sejali solato.
Pokrito je s kopreno.
Čeprav je zemlja vlažna, me mika, da bi zalil... je nepotrebno kajne?
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

zuf je napisal/a:
Danes smo sejali solato.
Pokrito je s kopreno.
Čeprav je zemlja vlažna, me mika, da bi zalil... je nepotrebno kajne?

..... ali pa izboljšuješ vez med seboj in zemljo.
Tudi to poganja rastline in ne zgolj mikroorganizmi in ....
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem namočila bob, da ga bom jutri lahko posejala. Na vrtu sem prerahljala površino na kateri bo rastel. Za vse drugo, mislim, je še prezgodaj. Zemlja je še kar mokra, hladna pa tudi._________________naredimo svet lepši
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Jaz sem danes na vrt posadil šalotko, ptujski česen in ptujsko čebulo. Potem sem posejal še solato in vse skupaj pokril s kopreno._________________Lp Sars
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Pri nam je pa zemlja že prav godna za rokovanje, se lepo drobi, vsak dan je toplejša... bomo videli kako bo s to setvijo.

juglans, vez me vleče, da bi zalil, imaš prav... Smile ampak, sem klical očeta in me je opomnil na nekaj, kar sem spet pozabil... v tem času zalivanje še hitreje naredi skorjo na zemlji... nič ne bo z zalivanjem... vez bo ostala in bom na trnih in kanglo držal nazaj. Smile
sars

Odgovor Napisal/-a sars »

Pri nas pa prav na rahlo dež rosi in mi ni treba skrbet za vlago. Čakam pa, da oče priklopi vrtavkasto brano in mi prebrana njivo, tam kjer bom potem imel vrt. Sem poskusil malo prekopati (preoral je že), pa je zemlja trda kot kamen. Se bom moral dobro potrudit, da jo bom postopoma spremenil v vrtu primerno._________________Lp Sars
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

Jaz sem ugotovil da ni za hiteti, ker setve potem slabo kalijo in so slabe ter dovzetne za bolezni in ostalo. Spremljajte tempetaturo tal na Arso.si za globino 5 in 10 cm. jaz sadim takrat ko je dovolj topla za določeno rastlino. Druga je v rastlinjaku kjer sem že januarja sejala v zemljo solato pa tudi korenje je sedaj že pokukalo ven._________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Pri nas je vse še razmočeno in ne morem preveč tacati po vrtu:( Bo treba še kar nekaj dni sončnega vremena preden bom lahko rovarla po zemlji.
Čez vikend sem uspela le odmaknit slamo in kopreno ker že kukajo tulipani in narcise, pa da se zemlja malce ogreje.
Odgovori

Vrni se na “Čvek”