Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Verjetno bo še kaj pognalo. Tudi jaz sem za katero od sort mislila, da bom imela samo 1 ali dve sadikci, pa so potem prišle še druge na plan.
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Marija, a tisti Rainbow, ki si ga lani dobila od Viktorja, pa ni prišel v izbor? Sem upala na kakšno sadiko. Embarassed
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

>Ojej, dobro da si me spomnila, imam v eni vrečki posušene plodove, pa jutri semena zluščim in posejem na toplo. Zadeva bo bolj pozna._________________Živeti na podeželju je najlepše!
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

MARIJAV je napisal/a:
>Ojej, dobro da si me spomnila, imam v eni vrečki posušene plodove, pa jutri semena zluščim in posejem na toplo. Zadeva bo bolj pozna.

Bolje pozno kot prepozno ali še slabše, nikoli. No, vsi moji čiliji so šli šele v torek v prst.
dmdm

Odgovor Napisal/-a dmdm »

a je že spomladanska utrujenost na delu al so se vsem sadike posušile?

Very Happy

LPD
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Delajo._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Ni utrjenost, delamo, delamo...
Kolikor sem mislila, sem čilije že tudi napikirala, ostalo mi je še pa kar precej sejančkov, ki jih jutri prinesem v MB, da si jih lahko še kdo napikira, meni so skoraj vsi scimili kot nori, tudi tisti, za katere sem imela par semen._________________Živeti na podeželju je najlepše!
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

dmdm je napisal/a:
a je že spomladanska utrujenost na delu al so se vsem sadike posušile?

Pri nas se ukvarjamo šele z lanskimi Wink .

Včeraj sem obrezal Habanero Red, letos štiriletnik in Jalapeno Tam, letos v drugem letu

Habanero ostane v istem, 12 L loncu, samo z vrha poberem sloj lubja, vse do korenin in dodam nov material. Isto, kot sem/bom naredil v loncih z Rocoto.
Jalapeno gre iz 8,5 L lonca v večjega.

Rocoto rdeči in rumeni sem zopet porezal rigorozno nazaj, cca 0,6 m višine sem samo pustil, do jeseni bosta tako in tako nekje pri 1,5 m ali več.

Štiriletnika ostaneta v istih loncih, lani sta bila presajena iz 15 L v 20 L lonce. Samo na vrhu dodam nov material.
Drugo leto gresta mogoče v večje lonce, ali pa jima zamenjam kpl. substrat - pomeni, očistim koreninske grude stare zemlje.

"Stranski proizvod" Rolling Eyes Wink

Večina zelene mase Rocoto čilija je šlo v kanto,

- z njim tudi na desetine malih cvetnih popkov Sad , vendar realno nimam idealnih pogojev, da bi iz njih kaj pametnega ratalo ...
- in veliko mlade zalege, se mi zdi, da so celo bele mušice Twisted Evil - takoj jutri jih pošpricam, drugače bo v enem tednu katastrofa.

Tale stranski produkt mi je bolj všeč - Bio, Eko, Natur sveži vitamini.

LP_________________mfranc
nxyz

Odgovor Napisal/-a nxyz »

S čim škropiš te mušice?
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

MFranc, a ti imaš tudi spet to nadlogo? Pri meni sta se dve pojavili nekaj časa nazaj in sem enkrat poškropila, potem pa pozabila na to. Prejšnji teden jih je bilo pa že precej več. Tudi na Tabascu, ki sem ga prezimila. Sem ga vrgla stran, pa še ene dve rastlini tudi, nekatere sem precej obrezala in sedaj škropim kar vsak dan, ker notri pa res ne maram te nadloge, da se mi bo naselila na nove sadike čilijev, jajčevcev, paprik, paradižnikov.

Nxyz, jaz škropim z Neem tonikom. Za nekaj časa je mir, potem se pa spet pojavijo.
Odgovori