Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Čili 2014

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Našla enega okroglega, pravi, da je portugalski. Portugalski piripiri.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

Piripiri prišlo vse lepo ven . Super. Potem pa ne vem kaj je bil za en hudič je vse do zadnje šlo v maloro. Posejal še 1x. Za une druge pa moram pogledati kako je z njimi._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Bicikel

Odgovor Napisal/-a Bicikel »

Ja zbrka je že pri Magagueta varianti kjer omenjajo, da se malim plodovom na Portugalskem reče Piri-piri -> Link. Bomo videli kaj bo zraslo. Posušenih plodov imam še ene par, tako da lahko še eksperimentiramo, če se komu zdi Wink

Lahko pa bi bili Nora. Po slikah sodeč se kar ujema. Pa tudi drugi mogoče niso Malagueta ampak Guindillas, čeprav so z izjemo te slike povsod tanki in zeleni.
Zna biti, da sem napačno interpretiral napise na embalaži in so z manjšimi napisi mišljeni tipi plodov, sorta pa je napisana z veliko.

Še malo brskanja in vse kaže, da si bomo morali popraviti označbe Piri-piri = Nora chiles
Kot kaže bo enako z drugim v več variacijah, našel špansko poreklo. Malagueta = Guindilla chili (nekje na sredi strani), pakirani sušeni

Pajo, prosim poročaj kako bo pri obeh sortah in se seveda priporočam za kakšno sadiko vsakega.
Nazadnje urejal/a Bicikel 01 Apr 2014 07:49; skupaj popravljeno 1 krat
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Moji čiliji iz prvega sejanja, ki so bili pod lučko v škatli, so sedaj škatlo prerastli. Kakšnih 14 dni nazaj, ko se je začelo toplo vreme sem jih preselil ven v rastlinjak. Prvi je začel cveteti jalapeno craigs grande, sledil je jalapeno in sedaj še bolivian rainbow. Hvala bogu, da imamo ogromno sonca, če bo šlo tako naprej bo prva žetev rekordno hitra Smile

Ostale sadike, ki jih nimam namena (in tudi ne časa) tako cartat so še vedno v prvih setvenih pladnjih, lepo počasi rastejo glavno da se ne pretegujejo. Do maja bodo ravno za na gredo...
Uporabniški avatar
Plamenka
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Čestitam! No, moji rastejo počasi, brez umetne osvetlitve, do cvetov je še daleč, a do konca maja jim bo gotovo že zelo tesno v lončkih. Wink
Uporabniški avatar
Plamenka

Pravzaprav, Aurora ima že popek. Wink
aljaž

Odgovor Napisal/-a aljaž »

Hehe, juhu Smile Pa jih imaš že v končnih loncih? Jaz sem pikirial, pa presajal pa še enkrat bom, tokrat zadnjič...
Uporabniški avatar
Plamenka

Ja, v pollitrskih lončkih so. Konec maja ali pa malo prej jih bom presadila v lonce s premerom 40cm, 2-3 sadike bodo v enem takem loncu.
sharp

Odgovor Napisal/-a sharp »

No, pa še moj mali seznam posejanih čilijev Very Happy :
- Bishop's crown,
- Cayenne,
- Habanero red,
- Naga jolokia,
- Trinidad moruga scorpion,
- Scotch bonnet yellow,
- Monkey face.

Najhitreje mi raste Cayenne in pa Bishop's crown.
Naročenega semena Carolina reaper pa nažalost nisem dobil. Rolling Eyes
mfranc

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Tudi pri nas po malem dogaja ...

Hungarian Hot Wax

LP_________________mfranc
Odgovori