Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje paradižnika na balkonu

Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Slama se zdi super zadeva, samo kaj pa veter, sploh na balkonu?
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Uporabi glinopor, tega ti gotovo ne bo odnesel veter.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Na vrtu mi slame ni čisto nič premetavalo. Mogoče je tudi v loncih ne bi. Sploh, če bi jo s čim obtežil.
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Tudi meni je na balkonu odnašalo slamo in lubje povsod okrog ob močnejšem vetru. Zdaj imam poleg sadik krešo, zelišča, česen,drobnjak in proste površine zemlje praktično ni,če pa se že pojavi, pokrijem z listi od redčenja. Odkar v vročini senčim balkonska korita , mi tako jagode kot paradižnik precej bolje delajo.

Lep pozdrav

Danilo
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Danilo je napisal/a:
Odkar v vročini senčim balkonska korita , mi tako jagode kot paradižnik precej bolje delajo.

Nekateri senčimo, drugi ne, nekateri so za slamo, drugi ne. Saj tudi niso razmere na vsakem balkonu ali terasi enake. Meni v balkonskem koritu v šestem nadstropju piha veter, da je kaj, raznaša in opleta z vsem, kar ni čvrsto. Lani sem paradižnika privezala ob balkonsko ograjo, da pa vrvica ob vetru ne bi preveč drgnila stebla, sem še obložila s kosom filca. Vso to skrb mi je lepo poplačal z lepimi plodovi.
Sonce pa pripeka od vzhoda do pol treh, pa še vročina se ujame v balkonski prostor. Odkar senčim, se rastline bolje počutijo._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Oldi

Kako velika korita uporabljate za balkonski paradižnik, ker je kak 100&1000 tudi dekorativen in ker imam precej sadik, bi dal že danes kakega na okensko polico.
V Kaliji smo dobili zadnje belo korito od Dekorplasta dimenzij 34 x 15 x 15, kar znese 7,5l, ali je to za silo dovolj? Druga varianta, ki jo imam, je tole korito, samo kdaj se mi bo amortiziralo? Smile No če bodo v njem rože, se ne more nikoli Smile. Da se zresnim, ali bo paradižnik sploh naredil 30cm dolge korenine do leve in desne stranice.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Paradižnik naredi korenine, da je joj. Na njivi mi zrastejo v premeru tričetrt metra okoli sadike, kar vidim, ko pozno jeseni čistim njivo. Tudi balkončkarji verjetno znajo narediti konreten koreninski sistem, predvsem če jih malo "stradaš" vode._________________Živeti na podeželju je najlepše!
Oldi

Misliš polmeru?

Eto moj prvi v končno posodo presajeni balkonski Sweet  Pea Currant - 95 od Ivčke, pristal je na južnem oknu z balkonom nad njim, torej kar nekaj zaščite pred nočno pozebo.

Dekorplast 7,5l, zemlja pokrita s tremi sloji bambus roloja, ki ga je veter razdul, za tole bo pa dober.
MARIJAV

Odgovor Napisal/-a MARIJAV »

Oldi, tole belo korito bo za poletje super, pa tudi pokritje je inovativno._________________Živeti na podeželju je najlepše!
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Jaz sem ga imela lani v takih koritih, brez problema raste, za zastirko se mi pa super obnese lubje/sekanci. V 80cm dolga korita dam pa ponavadi dva balkonska paradižnika in na sredi ena mini paprika. Sem pa balkonske že pre d kakim tednom posadila v korita, jih imam zdaj kar zunaj, če bo sila jih bom pa še nazaj nesla.
Odgovori