Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Mlatilnica starejša za žito

crtj-admin
Site Admin

Mlatilnica starejša za žito

Odgovor Napisal/-a crtj-admin »

(Prenos iz arhiva)
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Imam starejšo mlatilnico v katero se še ročno daje snope, iz nje pa dobiš slamo posebej pleve in posebej žito. Če koga zanima ekološka pridelava na stari način, evo prilike. Z njo je možno omlatiti žito tako, da dobimo slamo za prekrivanje streh.
Ker mi doma samo zaseda prostor jo najugodneje prodam ali zamenjam za karkoli kmečkega, brane, puhalnik, star plug...
ponudbe na gsm:
051
622
381_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Pa ,kje si bil jeseni!!!! Imam klase rži-sem jih lani na roke porezala, ker kombanj ni mogel zdarven Embarassed . Potem sem jih na roke mlatila, da sem dobila zrnje... Vendar je šlo vse prepočasi in so se zaredili molji...

Ker mislim tudi v prihodnje gojiti rž, me tvoja mlatilnica vsekakor zanima. Se več zmeniva na ZS, a ne? Itak imava še kar nekaj drugih stvari za uredit Very Happy ...._________________naredimo svet lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Sem takoj nate pomilila, brbr, ko sem videla oglas. Upam, da se zmenita uspešno. Exclamation
Furman

UH brbr zate je pa sploh forumska cena, seveda ni problema.
Very Happy_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Furman

No Brbr je bila pri meni, načeloma pravi, da jo vzame. Cena je zanjo kolikor da samo, da ji bo služila. Našemu Mihcu bo pa prostor naredila, da bo lahko tišlaril. Sicer pa mlatilnica zgleda takole, čez kako leto bo že za v muzej Very Happy

Seaj pa samo še logistika pa gasa.._________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Ej, brbr, me boš vzela v tabrh, ko boš imela mlačev? Da malo obudim spomine.......
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Jaz se od mlačve najbolj spomnim res, še posebej ječmenovih, ki so mi iz mlatilnice letele za vrat Evil or Very Mad . Bolj od mlatilnice mi je bila všeč ročna mlačev s cepci, še sploh, če je bil takt tak, kot se šika. Saj res brbr, a na cepce se nisi spomnila - rž smo vedno mlatili z njimi, da je slama ostala cela in primerna za škope (povezi za pokrivanje streh).
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

Muha pozdravljena
Tudi jaz se spomnim in mlačve s cepci, pa škop...
kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

lepa kata, potem bova pa midve vskočili pri brbr, če mlatilnica odpove Wink Laughing Laughing Ampak kaj, ko cepcev dandanes najbrž ni več lahko dobiti . Vsako dvoumnost v razumevanju pomena besede sproža zgolj natolcevanje Wink Rolling Eyes Laughing Laughing
Odgovori