Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Bob - Vicia faba

Odgovori
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

brbr, sigurno se zemlja pod plastenko ne more toliko segret, da bi se skurili. Zdaj ko so ven pogledali pa prej, saj kot vidim pri sebi, tole sonce pod plastenkami zelo zakuri.

Tule je pa ena sorta boba, ki je res velik in menda tudi med najbolj okusnimi Aprovecho Select, vsaj po knjigi od Carol Deppe

brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Mislim, da je vse v redu. Zdaj jih je že 8 zunaj. Čakam še na tri zamudnike..._________________naredimo svet lepši
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Korenina je že predrla dno lončka

zato so šli danes na vrt - na bolj peščeni in hitreje ogreti trikotniček:

Nisem imela plastenk, pa sem čeznje poveznila 7,5 dl kozarce, ki sem jim odstrigla del roba na dnu zaradi zračenja.
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Muha, me prav zanima, če bo kaj razlike v rasti. Zaenkrat tvoji vodijo..._________________naredimo svet lepši
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Nekaj boba sejanega v v papirnate lončke zunaj je pokukalo ven.
Nakaljen je ves, pa tudi kukati se trudijo vsi.
Razmišljam, da bi kar zdaj, ko še ni zares prišel na plano vse skupaj presadil na vrt.
Lepo bo zalilo in je to to.
Treba je kr naprej zalivat, ko tako tolče sonce, pa se mi zdi, da bi bilo na vrtu vse skupaj boljše.
Kaj pravite?
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

zuf, bila sem podobnega mnenja, zato so šli moji na vrt takoj, ko sem opazila korenine na dnu.
Aye-Aye

zuf in muha, najbolje, tudi pri meni so nekateri že šli nakaljeni direktno v zemljo, prej ni bilo časa, zraven sem posejala še špinačo in lobodo. Smile
zoyba

Odgovor Napisal/-a zoyba »

A-A, ali je špinača dobra soseda?_________________Robert
Aye-Aye

Seveda, bob se zelo lepo ujema s špinačo tudi solato berivko recimo, tudi zelje in pa krompir so dobri sosedje, to zadnjo kombinacijo sem sadila lani na njivi in se je lepo obneslo, letos ponovim. Wink

Jutri presadim še tisti bob v rootreiner-jih na vrt, saj je že lepo ven prišel. Imam še dve sorti ki pa ju bom kak teden kasneje sadila, da bo malo zamika.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ha, super... bob vznika na gredi, nakaljenega sem na vrt pod tunel sejal v zastirko in v golo zemljo 5. marca.
V obeh primerih se večinoma še ni pokazal, sejal sem ga 20cm vsaksebi.
Dva dni nazaj smo umaknili tunel, sedaj naj zalije gredo.
Med bobom na goli zemlji za zdaj raste nedoločljiv plevel, poganjajo tudi pozabljeni krompirji, vsejal bom še malo solate in motovilca vmes.
Na zastrti površini se pojavljata samo bob in pozabljen krompir.

današnje fotke

gola zemlja

zastirka preperelo listje, otrobi, nacefrano listje, pri setvi smo za posamezen bob naredili vdolbine in jih napolnili z dobro zemljo
Odgovori