Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Kdo jo pozna ?

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Pohvalna ideja - se bo zgodilo! Debata okrog pehtrana je preseljena SEMLE.
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Mogoče pa kdo ve, katera rastlinica je to. Najbrž nekaj čisto vsakdanjega, ampak jaz ne prepoznam.

Okus- grenko.
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Ima mogoče kdo sliko kličnih listov cinij?
notranjka

Odgovor Napisal/-a notranjka »

Zuf slikce nimam ,
ampak če pogledaš sliko nad tvojim vprašanjem,sta prva dva klična lista zelo podobna,mogoče bolj podolgovata
sta malček močnejša in sta malo bolj kosmata na otip

Doli,tole me spominja na motovilec._________________~~~~****~~~~****~~~~
http://poosmiinpol.blogspot.com/
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

Takole kali mini oranžna cinija:

Tukajle sem pa še sama nekaj pritaknila - kdo ve kaj je to Wink . Našla sem na sprehodu v gozdu.

doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Tudi mene spominja na motovilec.
Semenca je nekdo naročil preko interneta, pozabil kaj je izbral, na vrečkah so bile samo oznake v številkah. Seme rjav prah, tri različne, rastlinica izredno grenka. Počakamo, pa vidimo.
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Muha, mogoče je to javor? Sama sem jih predlani v gozdu videla ogromno, pa se ne spomnim več, katerih dreves je bilo tam največ._________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Citiram:
Tukajle sem pa še sama nekaj pritaknila - kdo ve kaj je to Wink . Našla sem na sprehodu v gozdu.

Hm, kdo le kdo? Recimo da pravi, da ko bo velika, bo postala bukova miza. Upam, da le ne zgolj drva.

Citiram:
Tudi mene spominja na motovilec.
Semenca je nekdo naročil preko interneta, pozabil kaj je izbral, na vrečkah so bile samo oznake v številkah. Seme rjav prah, tri različne, rastlinica izredno grenka. Počakamo, pa vidimo.

Bega me le omemba grenkobe, sicer pa sem tudi sam videl motovilec. Počakajmo.
Uporabniški avatar
muha
Site Admin

doli: če upoštevam podatek o grenkobi, bi bil lahko tudi regrat ali katera od sorodnih rastlin, morda radič ali cikorija.

juglans: palec gor . Da vidiš, koliko jih je. Lani je bilo žirovo leto. Mladina bo kmalu prekrila goloto, ki jo je povzročil žled.

lpmami: javor ima dva podolgovata ozka klična lista.
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

muha je napisal/a:

Sama sem že enkrat spraševala za enako Very Happy Mislim, da je bukev. Bodo povedali poznavalci._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
Odgovori