Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
gun

Odgovor Napisal/-a gun »

Ali lahko pognojim z zelo šibko raztopino pikirance stare 2 tedna z Bio plantela vrt ?
Ivčk

Odgovor Napisal/-a Ivčk »

Gun, če se ti zdi, da to potrebujejo, jih pač daj. Odvisno je seveda tudi od substrata, v katerega si pikiral. Če je ta reven oz. slabo založen s hranili (to so ponavadi substrati za sejanje in pikiranje), potem bo nekaj dognojevanja vsekakor potrebno. Pravi čas ti bodo povedale rastlinice same. Če sadike lepo napredujejo, enakomerno rastejo in ne kažejo kakšnih sprememb v barvi lista, zaenkrat dognojevanje ni potrebno._________________Instagram profil: @iva.grasa.ig
Dostop do spletne ankete:
https://forms.gle/S3bLBtqhbhK1q6M6A
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Zanima me, koliko stopinj imate zdaj, ko je bolj hladno v rastlinjakih/toplih gredah, tisti, kjer vzgajate paradižnike, jajčevce, čilije? Jaz sadike vsak večer prestavim v hišo in dopoldne na teraso, kjer imam nameščeni plastični topli gredi. Zdajle je bilo tam 10st., včeraj čez dan pa cca 15-17st., če je pa posijalo spnce pa dosti več.
Ali rastlinjake v tem času dogrevate (predvsem ponoči), ali pač pustite, da se rastline utrjujejo na nižjih temperaturah._________________naredimo svet lepši
lera

Odgovor Napisal/-a lera »

jaz imam še v hiši, ker naj bi plodovke ne prišle pod 15 stopinj, ker drugače ne delajo potem dobro - ampak druga leta sem jaz dala že v rastlinjak takle čas. Bom napisala če je kaj drugače letos Very Happy_________________lp

Lera
http://lera.moj-album.com
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz imam vse zunaj v plastenjaku, sadikice so lepe in temno zelene._________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Poezija

Odgovor Napisal/-a Poezija »

bobolino lahko bi dala kakšno slikico da vidimo kako napredujejo Smile_________________Usmerimo se k soncu in sence bodo ostale za nami.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Sem iz čudnega kota slikala, sonce zunaj močno sveti.

_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
papa

Odgovor Napisal/-a papa »

Sem se hotu mal pohvalit s svojim pridelkom pa se zdaj ne bom Embarassed pri takileh slikcah se je težko Wink_________________Niko nam ništa nemože jači smo od sudbine !
Sonceluna

Odgovor Napisal/-a Sonceluna »

Papa sva že dva:)
Sem misnla da se bom letos vsaj mal približala temle našim profijem, pa ko gledam tele fotke bom rajš tiho heheh
Jaz bom testno danes žrtvovala par sadik za probo in jih dala ven v balkonski rastlinjak. Pa da vidimo.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Pozdravljeni. Imam eno vprašanje. Pri pikirančkih paradižnika Indigo rose, se mi je pri skoraj vseh sadikah zgodilo, da jim je odpadel po en klični list. Ali je to normalno?
Odgovori