Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Paradižnik 2014

Odgovori
brbr

Odgovor Napisal/-a brbr »

Danes sem - tudi sejance čilijev, ki so sicer že veliki in čakajo na pikiranje, prestavila v dve plastični gredi na terasi. Pokrove imam zaprte. Zjutraj je bi znotraj 14.št. Shocked , zdajle pa jih je 20.
Hvala, ker mi s svojimi sporočili vlivate pogum... Do letos sem namreč sadike držala v hiši do sredine aprila...._________________naredimo svet lepši
mfranc
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a mfranc »

Plamenka, vsaj eni boste za mano Wink .

Sam čakam izboljšanje vremena čez vikend. Vrtne paprike in čiliji komaj čakajo da se speljejo na teraso. In v večje lonce, upam zadnje pred presaditvijo na vrt.
Na terasi je bilo te dni podnevi med 10 in 15 °C, kar malo premalo.

Paradajzi že komaj čakajo, da se paprike speljejo na teraso in da jih razsadim v nove lončke 7x7x10 cm, ki bodo nadomestili lončke 7x7x6 cm (na sliki), ki so res kar premajhni. Sedaj so v mini rastlinjaku, v težko dobljenih lončkih 5x5 cm.

LP_________________mfranc
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

mfranc tukaj mi okice ven rukne ko zagledam tako sliko. Hudo kaj naj drugega rečem._________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
adler

Odgovor Napisal/-a adler »

Pozdravljeni. Zanima me, če lahko pikirančke paradižnika in paprike zalivam s fermentacijsko tekočino (iz organka) razredčeno z vodo? Namreč imam tudi pikirančke a Asefovi zemlji za sejančke, katera nima nič dodatkov.
pajo

Odgovor Napisal/-a pajo »

adler je napisal/a:
Pozdravljeni. Zanima me, če lahko pikirančke paradižnika in paprike zalivam s fermentacijsko tekočino (iz organka) razredčeno z vodo? Namreč imam tudi pikirančke a Asefovi zemlji za sejančke, katera nima nič dodatkov.

Enako pri meni. Ko sem jih vprašal - mojstre za te zadeve pa so mi ossvetovali vse. Baje lahko hitro požge koreninice. Možno nič ne rečem. se pa še ne spoznam dobro na vse za to pa tukaj non stop nekaj sprašujem. Very Happy Me ma kdo že poln kufer a ne Plamenka?_________________Lj Šiška bolj natančno Koseze.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

Ne, pajo, saj smo vajeni vprašanj in tudi sama kaj vprašam. Wink Kot sem že nekje napisala, najboljše je uporabiti listno gnojilo, na primer Protifert. S tekočino iz Organka pa zalivam velike sadike, tiste, ki so že v vrtu.
bobolino

Odgovor Napisal/-a bobolino »

Jaz jih občasno zalijem z razredčenim tekočim gnojilom za plodovke, ampak šele, ko so že spikirani in že vsaj 3 do 4 tedne v samostojnih lončkih v Neuhaus substratu. In še to le takrat, če vidim, da jim ne paše več. Govorim na splošno, tudi za čilije, paprike in jajčevce.

Z organkom ne poskušam, ker je v vsakem košu drugačna koncentracija oziroma sestava tekočine, odvisno od kuhinjskih odpadkov, in ne morem kontrolirati doziranja.

Plamenka, kako je kalil moj željen črnuhec?_________________"But he that dares not grasp the thorn should never crave the rose."
Anne Brontë
Uporabniški avatar
lpmami
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Mfranc, res imaš prave lepotce in lepotice!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Oldi

Odgovor Napisal/-a Oldi »

Kaj bi lahko bil vzrok, da spodnji listi odpadejo. To se mi je zgodilo s paradižniki pod LED lučjo ampak samo pri eni modri sorti, ki sem jo dobil iz USA.
Uporabniški avatar
Plamenka

Odgovor Napisal/-a Plamenka »

bobolino je napisal/a:

Plamenka, kako je kalil moj željen črnuhec?

Misliš Vorlon? Je kalil, 8 rastlinic imam, tako da ti lahko odstopim dve.

Ni mi pa kalil Pink Berkley Tie Die, tako ga ne bom mogla poskusiti. Crying or Very sad Pa je bil sejan istočasno z ostalimi, pod enakimi pogoji...
Odgovori