Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Gojenje gob na hlodih, štorih...

Odgovori
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Zame so te gobe preveč nenavadne Embarassed . Če se bom odločila za nabavo, se bom po trenutnem navdihu in še to za katere od najbolj običajnih in enostavnih Embarassed .
ivipiči

Odgovor Napisal/-a ivipiči »

Ojla.
Lep pozdravček vsem. Ko ivipiči nima kaj opičit izmišlja delo, izproba tudi kaj novega vsaj zame.
Po dolgem času sem se odločil gojit gobe na hlodih in, ker v Kaliji prodajejo z miceljem prepojene čepke je bilo samo vprašanje kam z njimi. Iskanje primerne lokacije in bukovih debel ni bil tako velik izziv saj je po žledu bokovega hlodovja preko dovolj.

Lokacija je prava! Vlažno mesto z zadnje strani že zaščiteno perd prepihom - riziko izsuševanja.

Vtanje lukenj za čepke.

Polnjene s čepki in zalitje s rstopljenim Parafinom.

Položena je prva vrsta gostiteljev micelja Bukov Ostrigar.

Sledi druga vrsta krajših in debelejših debel a zato počez.

In ko je še ta končana pride opaž okoli hlodov, da nebi bili izpostavljeni vetrovni izsušitvi.

Pa še za konec pokrov iz trstike da so zaščiteni pred soncem a da vkljub temu dobijo polno dozo dežja in vlage.

Seveda imam pol , pol Šitake in Bukov ostrigar. Dva hlodiča sta bila viška pa sem jih pozicijoniral doma med Kivije in na vlažno severozahodno stran pa kaj bo bo.

Sliko je upravitelj spletnega shranjevalnika Slikomat pobrisal in nadomestil z reklamnim panojem, ki sem ga odstranila - uredila muha - 9 fotografij

Toliko o samooskrbi zdrave hrane na dobro upanje. Lep pozdrav ivipiči.
Dobijo še zaščito in potem čakat do Oktobra ali Novembra_________________Veselo na delo !
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

Želim ti dober obrod! Ko bo, pa Garmin koordinate prosim Wink Laughing Laughing .
iris

Odgovor Napisal/-a iris »

lep pozdrav vsem na forumu,

je danes oziroma že par dni tako sivo in deževno , da sem zašla tudi na forum in , ker sem pristala na tej gobarski temi , me prav zanima kako zgledajo tej hlodi od Ivipičija sedaj menim , da ima toliko gob , da jih še pojesti ne more.

Ivipiči pošlji kakšno slikco !
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Micelij ostrigarja potrebuje kako leto, da se preraste po tramičkih.

In še ena moja prigoda. Takole, kot Ivipiči, sem jih imel zložene v senci tri leta. Nekaj ostrigarjev sem nabral, še več so jih pojedli polži. Po treh letih sem se odločil, da bom tramičke razžagal, saj ne dajo več obroda. to sem storil pred štirinajstimi dnevi. Drva sem zložil v drvarnico. A glej ga
Twisted Evil . Včeraj so polena začela ponovno roditi. Fotografija sledi.
iris

Odgovor Napisal/-a iris »

Pozdravljen Tinko,

kako poteka življenje na drugem koncu Slovenije?

Ja, kar se tiče gob pa zgleda , da res niso bili polži tako hitri , da bi takoj "pogruntali " kam so izginila polena , sumim , da se meni dogaja nekaj podobnega na enem velikem štoru , ki sem ga navrtala in napolnila luknje pred kakšnim letom.Očitno so kljub počasnosti polži vedno pred mano.

Sicer pa se bo pri vas najbrž začela gobarska sezona , odkar so omejili z zakonom nabiranje gob , se nihče več po časopisu ne hvali koliko košev jih je nabral.

Lep dan iz primorskega konca
supression

Odgovor Napisal/-a supression »

super projekt ivipiči, dobre slike Smile
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Se da poleg šitakov in ostrigarjev doma gojiti še kaj?

Pa zanima me kje se da dobiti češke z micelijem?_________________LP seba993
polarbear

Odgovor Napisal/-a polarbear »

Micelij se dobi tule...
http://www.goba.eu/_________________Teaming with microbes
tinko

Odgovor Napisal/-a tinko »

Odgovori