Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)
Ameriška borovnica - Vaccinium corymbosum - I.
muha je napisal/a: |
Star preizkušen način, kakršnega so se posluževali pred "odkritjem" mrež proti voluharju: po dnu in robu sadilne jame so nasuli zdrobljeno steklo. Računajoč, da bo drevo raslo 100 let in jam ne bo treba prav kmalu prekopavat . |
Ne tega delat!
Potem res leta pobiraš steklo povsod, na vrhu krtin ga najdeš. Da ne govorim o tem, kako se lahko fajn porežeš, ko kaj delaš ali pa bos hodiš.
To res ni prava metoda.
Pozdravljeni!
Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali?
Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali?
ferdo36 je napisal/a: |
Pri uporabi kalcijevega karbida CaC2 bodite previdni ker v stiku z vodo nastaja kalcijev hidroksid,ki je izrazito bazičen in je za borovnice škodljiv.Sicer pa je karbid odlično in enostavno sredstvo za preganjanje voluharja. |
jaz proti voluharju uporablam tiste solarne piskače. Pri meni se dobro obnesejo.
iBojan je napisal/a: |
Pozdravljeni! Upam, da bom vprašal v pravi temi, če ne prosim admina naj prestavi. A mogoče kdo ve kje bi lahko dobil pink borovnico? Na našem kraju sem vse trgovine preiskal, trgovci me že majo viška in je ni nikjer, niti ne naročajo :( Saj ne vem kakše sile ni, ker bi jo sadil itaq komaj jeseni ampak če je kjer za dobit jo lahko nabavim prej in pustim do jeseni v posodi kot je, ali? |
Tukaj uprašaj:http://www.vrtko.si/686/sadno-drevje-in-jagodicevje/roznata-ame-borovnica
Lahko pa tudi tukaj naročiš:http://www.bakker.si/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/org-19si-Site/sl_SI/-/EUR/ViewParametricSearch-SimpleOfferSearch jaz ti nakupa pri Bakker ne priporočam ker so eni navadni lopovi. Cene so od 1do2x višje kod drugot. So pa v zadnji številki prodajali izdelek za 12€ drugje pa ga dobiš za 2€._________________LP seba993
V merkurju so imeli že res zelo veliko sadiko po 15 €. Medtem, ko sem jo jaz naročala je bila ista cena a zelo mala rastlina. Ima pa jo tudi Matic, na trajnice carniola , za 6 €, so kar lepe sicer še majhne sadike.
iBojan, ti pa priporočam, da jo vseeno posadiš v večji lonec do jeseni.
iBojan, ti pa priporočam, da jo vseeno posadiš v večji lonec do jeseni.