Pišimo slovensko, samolektoriranje!

Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

bodika, notranjka in nxyz prav tega sem se bal, ko sem razmišljal ali bi sploh omenil kaj me moti. Namreč napačno razumevanje. Na mojo srečo so mi ostali vlili vero da imam prav. Tudi sam se večkrat zatipkam, pišem dislektično in še pa še, verjetno slovnično narobe, pa vejice niso čisto po predpisih... a iz vsakega mojega posta se takoj vidi ali sem samo hitro tipkal, ali na koncu natipkano tudi prebral.
Želel sem le opozoriti, da svoj tekst pred objavo še enkrat preberimo in popravimo take in drugačne napake, ki jih tudi sami takoj vidimo.
Lepota Slovenije je v njenih narečjih in nimam proti njim nič. Moti me, če nekdo niti ne prebere kar napiše.
Pa prosim brez zamere, če ostalim, ki so name hudi paše stil soforumaša Skoraj me zadela kap.na hitro odprl stran in videl vse mladičke nametane ,mokre in v srednji sliki neke rdeče lise in mislil,da nekdo poklal vso gnezdo mladičkov in jih slikala. Potem izvolite vsi tako pisati, jaz vseeno ne bom. Embarassed
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
zuf

Odgovor Napisal/-a zuf »

Lahko se potrudiš in takšen zapis večkrat prebereš. Smile
Malo heca, malo zares.
Tagetes

Odgovor Napisal/-a Tagetes »

Absolutno se strinjam s Furmanom. Namreč spoštujmo svoj materni jezik, pa tudi spoštovanje do ostalih udeležencev foruma zahteva, da se izražamo razumljivo, sicer bo v stilu "jaz tega čist nč ne kapiram". Eno je, da ima skoraj vsakdo od nas nek svoj stil pisanja, eden manj drugi bolj posrečen, ampak osnovna načela pravopisja pa le spoštujmo.
Optimist

Odgovor Napisal/-a Optimist »

No tako piše predvsem današnja mladina.....
Furman je napisal/a:
Skoraj me zadela kap.na hitro odprl stran in videl vse mladičke nametane ,mokre in v srednji sliki neke rdeče lise in mislil,da nekdo poklal vso gnezdo mladičkov in jih slikala.

In po takšnem vpisu pričakujejo odgovor in pomoč???
Idea Psihjatra?_________________Več jih posadiš, več jih ostane za tabo....
Marinka

Odgovor Napisal/-a Marinka »

Žal moram odgovorit na tvoj post, da mi deluje nestrpno. Član je dodal po pomoti samo 1 črko. Je že popravljeno._________________Začni dan z nasmehom in vse bo lažje!
pika

Odgovor Napisal/-a pika »

Če je karkoli kje narobe, bo že da je mladina takšna.

Psihijatra, zato, ker je nekdo v navalu razburjenja napisaj besedilo brez pomožnega glagola.
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

ŠE ENKRAT POVDARJAM
moj post NI bil namen vmešavanje v delo admina, niti skregati soforumaše. Želja je bila le opozoriti na recimo površnost pri pisanju postov. Mladina ni ne slaba ne dobra, je le taka kot smo jo vzgojili.
Zato prosim admina, da zaklene temo, da ne pride do še večjih nesoglasij!
Jaz pa bom poste, ki mi ne bodo všeč ignoriral in bo zadeva rešena.
Lep sončen dan kjerkoli že ste, v gartlcu ali v pravi naravi, zunaj je sonček Smile
Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
nimam pojma

Odgovor Napisal/-a nimam pojma »

Sem tuhtala, če bi se sploh oglasila.Pa mislim, da je prav , da Furmana podprem in menim, da ni dobro, da se nekaterim kar takoj nos povesi, ko nekdo predlaga nekaj, kar mu ni po volji.
Vse naše življenje je večno prilagajanje in vsi bi se morali truditi,da bi bili vedno spoštljivi v stikih z drugimi in v ta kontekst spada tudi skrb za jasno izražanje.Namenoma sem uporabila besedo "jasno" saj sami vidite, da tudi Furmanu pri slovnici kdaj spodrsne, pa meni tudi, pa še marsikomu.Zato ne jemljite njegovega predloga za boljši jezik kot poziv k uporabi slovnično brezhibne slovenščine, ker se mi zdi, da to ni bil njegov namen.Se je pa vredno potruditi in vsi bomo ta trud cenili.
Vsem tistim, ki jim gre moje pametovanje na živce se opravičujem, toda moj značaj je pač tak, da če kaj povem, povem to naravnost.

Lepo pomlad vsem!_________________Sem zrasla na asfaltu, nimam pojma.
elstar

Odgovor Napisal/-a elstar »

Tudi jaz sem podobnega mnenja, kot se je izrazil Furman.
To je le forum, ki je javen in dostopen vsem, ki ga želijo prebirati,
zato je po mojem potrebno vzdrževati higieno izraznega jezika, kolikor
pač kdo zmore.
Ker ta forum spremlja tudi nekaj tujcev, si lahko le mislite kako debelo
gledajo, ko naletijo na kar tako skupaj nametano besedilo tudi z nam
nerazumljivimi besedami...
Je pa vzpodbudno to, da tega res ni veliko in je dobro, da to čim prej
zaustavimo, preden se razširi, kot se je to na ostalih forumih. Tisto
res ni prebavljivo. Hvala Furmanu za odprtje te debate.
Nazadnje urejal/a elstar 29 Apr 2014 21:21; skupaj popravljeno 1 krat
žižola

Odgovor Napisal/-a žižola »

Najbrž se tudi sprašujejo kako se" vzdržuje higiena našega jezika"._________________LP Žižola
Odgovori

Vrni se na “Čvek”