Ugani živo bitje...

Odgovori
metuljc
Kraj: Rimske Toplice

Odgovor Napisal/-a metuljc »

Grmičasta šmarna detelja (Coronilla emerus) bi lahko bila, danes videna ob cesti nekje pod Nanosom.
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Caragana arborescens?

Če da, potem je verjetno tudi slika lanskega (ali nekega preteklega) leta? Nekako zgodnja je za ta datum.
Aye-Aye

Odgovor Napisal/-a Aye-Aye »

Uau, si hiter juglans. Very Happy Slika pa je od predvčerajšnim, ja nekaj rastlin je letos nenormalno hitro ozelenelo in zacvetelo. Rolling Eyes Smile Ker sem malo višje je ponavadi vse malo zaostajalo zdaj pa skoraj ne vidim razlike, ko pridem v dolino.
juglans

Ravno datum me je begal, hkrati pa še tako zelo "zimska" smreka v ozadju. Kot rečeno je nekako zgodnja, je pa to sicer prvo cvetje, kaj ne?

Zgleda da imaš gori neke posebne "sile". Rastline ti bezljajo in že cvetijo. Morda to leto dve žetvi? Edenski vrt pri AA? Messiah coming soon! He, he.

Slana bejž stran!!!
Aye-Aye

Prvo cvetje? oh god misliš če prvič cveti? Tudi tu je zanimivo, imam še sorto caragana arborescens lorbergii, saj takrat ko sem iskala nisem našla navadne, ta pa zopet precej zaostaja. Se šele prebuja, saj se komaj brsti odpirajo, res ne vem. Shocked Čudna tale narava. Praviš back to eden, kaj? Very Happy

Tisto na s... pa nisem videla. ne, ne
juglans

Ne, v mislih sem imel, če je to prvo odpirajoče cvetje na drevesu. Ampak sedaj že vem. Na Podgozdu se dogaja nekaj sumljivega. Rolling Eyes

Se ne bom čudil, če ti bo lorbergii zacvetel rdeče. Je pa verjetno slednji cepljena zadevščina?

Osebno sem šele na točki upanja, da mi "arborescensinja" skali. molitev
Aye-Aye

Čudno se dogaja ja, samo da me kdo ne obtožil čarovnica

No, lorbergii je do sedaj cvetel rumeno Rolling Eyes Laughing , je pa cepljen seveda in mu je pognalo tudi nekaj vej pod cepljenim mestom in te so seveda navadne.

Tudi sama sem začela s semeni pred leti, je nekaj vzklilo a sem prekmalu posadila in čez poletje in dolg dopust se je vse posušilo. Ko sem še enkrat predlani naročila semena pri estoncih pa ni hotelo kalit. Držim pesti, v slučaju, da ne skali pa se mi zdi, da bi se našlo nekaj pri meni. Wink
doli

Odgovor Napisal/-a doli »

Si me prehitela, Aye-Aye, sem hotela napisat, da so zapustile Klek.
juglans

1. maj je in na rahlo dežuje, zatorej ....

Katera rastlina bi to bila?

Prvo odpirajoče cvetje lepo obiskujejo čmrlji. Smile
Uporabniški avatar
muha
Site Admin
Kraj: Medvode okolica

Odgovor Napisal/-a muha »

juglans: ne vem, ker pri meni še ne cveti, je premlad. Čez leto-dve bo pa upam enak. Čestitke!
Odgovori

Vrni se na “Čvek”