Voda
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
- Lpmami
- Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
- Kontakt:
-
-
Zuf seveda. paradižnik Kata sem poimenovala po nonici katera mi je dala seme. v sosednjem manjšem mestecu sem kar eno staro ženico, ki je slonela ob portunu vprašala ali ima kaj stare sorte paradižnika. dala mi je dva paradajza, da ne more več ker, da bo kuhala salso. zame je to bilo čisto zadosti. torej Kata p. je rdeč, malo večji ala pomaranča, tako kot so bili nekoč. zelo okusen in močno dišeč po paradajzu.
bosanski je oranžnorumene barve in malo manjši od Kate p. ima več gela in če se ne motim je trša lupina. okus, hja bomo znova občutili letos. oba sta gladko okrogla. zuf lep dan ti želim. voda.
seme bosanskega mi je dal Matic20, če se ne motim, da te vzgaja njegova babica._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
bosanski je oranžnorumene barve in malo manjši od Kate p. ima več gela in če se ne motim je trša lupina. okus, hja bomo znova občutili letos. oba sta gladko okrogla. zuf lep dan ti želim. voda.
seme bosanskega mi je dal Matic20, če se ne motim, da te vzgaja njegova babica._________________Nekoga moraš imeti rad, pa čeprav trave, reko, drevo ali kamen, nekomu moraš nasloniti roko na ramo, da se lačna, nasiti bližine, nekomu moraš, moraš,...(I. Minatti)
-