Dobrodošli v novem domu Gartlc foruma. Stari gartlc.forum.si ni več vzdrževan, zato smo prenesli vsebino in omogočili nadaljevanje na novem naslovu novi.gartlc.si.

Stari uporabniki pri prvem obisku uporabite možnost Pozabljeno geslo. Na email naslov, ki je bil povezan z vašim imenom v starem forumu, boste prejeli povezavo za uspešen vstop v novo okolje. Pošiljatelj bo gartlc@dergan.net. Na ta naslov se lahko tudi obrnete za prijavo težav. Po potrebi preverite svoj nabiralnik za smeti - vsiljeno pošto. (Gmail včasih prejeto pokaže z zamikom, dajte mu malo časa.)

Odpisano cisterno od kurilnega olja kupim

stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Mi pa smo našo 3000 l cisterno uporabili kot hranilnik toplote. Pri vgradnji sistema za ogrevanje na lesne pelete rabiš zalogo tople vode, pa smo kar doma našli rešitev._________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
cinija1

Odgovor Napisal/-a cinija1 »

pozdravljeni
Zanima me, kako ste jo umili? Hvala za odgovor
lp kata_________________Rože je na vrtu plela, pela pesem je glasno...
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

Furman se oproščam za smetenje, vendar naše različne pripombe ter zamisli porajajo nova in nova vprašanja, ideje ....

Stara postaja; kako pa se soočate z dejstvom potencialne možnosti hitrega prerjavenja takšnega zalogovnika. Sicer so certificirani zalogovniki tudi pločevinasti, a če so, potem so z notranje strani zaščiteni.
Ste cisterno "odprli" in jo kaj zaščitili? Namreč ideja ni napačna. Najboljše bi bilo, da bi cisterna stala na končni stranici, da se zmanjša tloris in pridobi višino. Zaradi termičnih zakonitosti in optimalnega učinka shranjene toplote.
stara postaja

Odgovor Napisal/-a stara postaja »

Lepa kata, nismo je posebej čistili, ker ne gre za sanitarno vodo, ampak samo zalogo tople vode, da se peč ne vklaplja tako pogosto. Voda potem preko sistema (črpalke) kroži skozi kalorifere, ki pihajo s tem registrom cevi vodo v objekt (gre za hlev za piščance, ne hišo).
Juglans, cisterna je služila za kurilno olje, ko smo še ogrevali s termogenom. Stara je več desetletij in je bila vseeno v zelo dobrem stanju. Odprli so jo, kaj pa so notri počeli, pa res ne vem. Postavili smo jo pokonci (cel gradbeni poseg, ker smo zaradi prenizkega stropa v kurilnici morali skopati veliko luknjo v tla, to smo hidroizolirali, nato pa vse okrog naredili izolacijo, tako da je v celoti skrita (okrog plošče oblečene s kovino-stiropor s prevleko, kakih 20 cm), vmes med to nastalo škatlo pa smo natlačili še tervol oz. nekaj takega). Da bi prerjavela, me ne skrbi, saj bom tuddi jaz kmalu Laughing !_________________zeleno, ki te ljubim zeleno (posebno divjo mirto)
juglans

Odgovor Napisal/-a juglans »

He, he, dobro si zaključila z odgovorom. Vsi imamo enak cilj, brez dvoma.

No, saj si vse odgovorila. Zadevščino ste izvedli po zmožnostih in tako kot je treba, navkljub improvizaciji. Upam da je efektivno in vam omogoča obstanek, še raje € "ostanek".

Drobec na drobec celota.
Furman

Odgovor Napisal/-a Furman »

Nakup cisterne še vedno aktualen. Se je forumaš zmotil, ponudil je po 15centov a me danes obvestil, da pleh proda po ceni polovica novega, kar nebi bil hud problem, žal je čudnih dimenzij in bi imel preveč odpadka pa dolga vožnja za dostavo pa se več ne splača. Torej Od Kočevja do Ljubljane iščem cisterno ali 2,5mm pločevino. Delal bom kišto 130cm x 80cm višina stranic 40 in ene 60cm. Če se komu kaj takega valja doma...
kupim.
lp Furman_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
ali je ta svet lepši, ker si ti v njem?
Komu bo danes dan lepši, ker je srečal tebe?
Furman

Oglas NI več aktualen, cisterna kupljena za 30€ v Grosupljem.
Pripeljana domov

razrezana

pripravljena za predelavo v traktorski plato

ko bo dokončan bo primeren za transport manjših stvari, namesto prikolice. Cena pa nabavna, plus moje roke in material cirka 100€

Še malce varjenja

plato je gotov, le pobarvam ga še

Ker je bila nabavna cena cisterne ugodna sem lahko investiral v hidravlično poteznico v Agromehaniki v Kranju 120€ plus dve gibljivi cevi 47€ in tako dobil kipanje iz kabine

Zaenkrat sem z platojem zelo zadovoljen, v prihodnosti naredim še enega manjšega. Zadnjo starnico sem zaprl in tako dobil še nadomestilo za manjšo prikolico.

Seveda je vse narejeno doma in z minimalnimi sredstvi in hobi orodjem, a bo služilo svojemu namenu Wink_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
Furman

Ali sekomu doma valja kak prikluček za majhen traktor?_________________Vsi si želimo, da bi ta svet bil lepši
seba993

Odgovor Napisal/-a seba993 »

Vidim da si tukaj dal več slik kot na traktorforumu. Kaj pa maš za en traktor?_________________LP seba993
Uporabniški avatar
lpmami
Kraj: Povlje (pod Storžičem), 620 mnm
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a lpmami »

Furman, ti pa si mojster!_________________Barvit pozdrav,
Ladka s Povelj, Bahnkova
Zelenjava, rastline za barvanje, sadje
Odgovori